Superlækre jordskokkechips....Sådan gør du

Superlækre Jordskokkechips....Sådan gør du
Beskrivelse

Chips smager jo bare godt, det kan de fleste blive enige om. De traditionelle kartoffelchips har i de senere år fået følgeskab af chips lavet på forskellige former for rodfrugter, fx gulerødder, rødbeder og pastinakker. Mange flere typer af grøntsager kan imidlertid bruges, og vi har her kastet os over jordskokker, der fungerer forrygende som chips. Chipsene kan naturligvis spises som et alternativ til kartoffelchips, men prøv også at servere dem knuste over fx supper og salater. 

Vi giver dig her en opskrift på lækre og sprøde jordskokkechips, der kan laves uden mandolinjern eller frituregryde.

Udbytte
1 Portioner
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
  Olie (Smagsneutral)
  Salt (gerne en god havsalt)
Vejledning

Rens dine jordskokker grundigt under hanen.

De skal nu skæres ud så tyndt som overhovedet muligt. Det kan gøres med et mandolinjern, eller som jeg gjorde her - med en god gammeldags kartoffelskræller.

Dup dem bagefter tørre, enten med et viskestykke eller køkkenrulle.

Frituresteg dem i smagsneutral olie i enten en gryde eller frituregryde. Temperaturen skal være cirka 170 grader, og de skal tages op, når de skifter farve. Det tager få minutter.

Placer dem på fedtsugende papir og drys med salt.

Server straks.

 

Source

Følg min kanal på Youtube her.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier