Superfood salat med kakaonips

Superfood salat med kakaonips
Sidst ændret:
Onsdag den 13. januar, 2021 - 12:27
Beskrivelse

Lækker salat med bl.a. aspargesbroccoli, røde ris, edamamebønner og cherrytomater.

Vi har opskriften fra bogen: "Vild med bønner og alverdens bælgfrugter", af Marie Melchior og Betina Hastoft.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
300 g Ris (røde)
1 spsk Herbamare (vegetabilsk bouillon)
2 spsk Græskarkerner (ristede)
  Opskriftsgruppe (Dressing)
1 fed Hvidløg
25 g Ingefær
5 spsk Olivenolie (god kvalitet)
1 Citron (usprøjtet)
1⁄2 dl Vand
2 spsk Kakaonibs
Vejledning

Start med dressingen.

Kom alle ingredienser undtagen kakaonips i en blender.

Blend til en lind dressing og tilsæt kakaonips.

Benyt pulsfunktionen og blend kortvarigt et par gange, så dressingen beholder lidt struktur fra kakaonipsene.

Smag til med salt og peber.

Stil dressingen til side til senere. 

 

Skyl aspargesbroccoli og skær det nederste stykke væk.

Flæk dem, hvis stilkene er tykke.

Kog risene i kogende vand med herbamare i 30 minutter, til de er møre, men stadig har bid i.

Kom aspargesbroccoli i gryden i de sidste 3 minutter og edamamebønner i det sidste minut af kogetiden.

Hæld vandet fra i et dørslag og afkøl det hele med koldt vand. 

Kom risblandingen op på et fad eller i en stor salatskål.

Skyl tomater, skær dem i halve og bland dem i salaten.

Hæld dressingen over.

Pynt med granatæblekerner, pistacie- nødder og ristede græskarkerner. 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier