Super let koldskål...sådan gør du

Kærnemælkskoldskål (ofte blot koldskål) betegner i dag en sød kold suppe eller drik, lavet af kærnemælk og nogle af ingredienserne: æg, sukker, fløde og/eller andre mælkeprodukter, vanilje og citron.
Denne ret opstod, da kærnemælk blev almindelig i Danmark i starten af 1900-tallet, og den spises i dag mest om sommeren, køleskabskold, som dessert eller mellemmåltid.
Siden 1979 findes der færdiglavede varianter på det danske marked (oprindeligt fra Esbjerg Mejeri, i dag hovedsageligt fra Arla)[1]. Oprindeligt betegnede koldskål en sød vælling, men denne ret spises ikke længere – se koldskål (vælling). Traditionelt serveres kærnemælkskoldskål med tvebakker eller småkager, for eksempel kammerjunkere.
Koldskål spises udpræget vejrafhængigt, og et par uger med godt vejr kan fordoble efterspørgslen på færdiglavet koldskål: Ifølge tal fra Mejeriforeningen producerede danske mejerier i uge 24 i 2007 1,2 mio. liter koldskål (svarer til lidt over 2 dl per dansker) og faldt derefter igen til under det halve på bare 3 uger
Start med at piske en æggesnaps af æggeblommer og sukker. Vi bruger en røremaskine til det.
Når du har pisket et par minutter, tilsæt så vaniljesukker og pisk det ind i snapsen.
Tilsæt din A38 lidt ad gangen under stadig omrøring.
Herefter din kærnemælk igen under omrøring.
Smag den evt. til med citronsaft og server med kammerjunker.
Se mere i videoen herunder:
Følg min kanal på Youtube her.



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.