fbpx ✅Sunde fiskefrikadeller | opskrifter | GastroFun.dk

Sunde fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller med remoulade og sprøde chips
Underrubrik
Serveret med remoulade og sprøde chips
Sidst ændret:
Fredag den 28. juni, 2019 - 14:21
Beskrivelse

Lækre og velsmagende fiskefrikadeller med sprøde chips lavet af rodfrugter. Retten bindes sammen af en glutenfri, hjemmelavet remoulade.

Vi har opskriften fra bogen: "Sund mave – low FODMAP diet", hvor forfatterne Camilla Thrysøe og Mia Schomacker siger følgende om den:

"Hjemmerørt fars er vejen frem på diæten, da den færdigproducerede fiskefars er tilsat hvedemel og som oftest løg og hvidløg. Sammen med den hjemmerørte remoulade og de sprøde chips bliver retten en favoritklassiker på middagsbordet.

De fleste færdigkøbte remoulader indeholder en række grøntsager, der ikke er velegnet på low FODMAP diet, herunder løg og hvidløg. Derfor kan du med
fordel lave din egen, som udover at være FODMAP-venlig smager fantastisk og indeholder flere grøntsager end de fleste færdigkøbte udgaver."

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
45 minutter
Tid i alt
1 time, 15 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Fiskefars)
500 g Torsk (Eller laks)
1 Æg
3 spsk Fuldkornsrismel (Eller speltmel, hvis dette tåles)
3 spsk Krydderurter (Friske og hakkede. For eksempel persille, dild eller purløg)
3 spsk Citronsaft
  Salt
  Peber
  Opskriftsgruppe (Sprøde chips)
500 g Kartofler
500 g Pastinak
2 spsk Olie
  Opskriftsgruppe (Hjemmerørt remoulade (cirka 3 dl))
1⁄2 Agurk
100 g Gulerod (Cirka 1 mellemstor)
1 dl Vand
1 dl Eddike
50 g Sukker
1 tsk Salt
150 g Mayonnaise (Færdigkøbt eller hjemmelavet (eventuelt fedtreduceret))
1 tsk Karry (Lavet uden løg eller hvidløg)
1⁄2 tsk Sennep
  Salt (Til tilsmagning)
  Sukker (Til tilsmagning)
Vejledning

Fiskefrikadeller og sprøde chips

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Bring en gryde med vand (ca. 3 liter) i kog.

Skræl kartofler, gulerødder og pastinakker, og skør dem i stave.

Kog kartofler og grøntsager i letsaltet vand i ca. 7 minutter.

Hæld vandet fra, og lad grøntsagerne køle af.

Beklæd en stor bradepande med bagepapir og kom olien herpå.

Sæt bradepanden i ovnen og opvarm olien i 10 minutter.

Imens forberedes fiskefarsen.

Fjern fiskeskind, og skær den i mindre tern.

Blend fiskestykkerne sammen med æg, mel, citronsaft, krydderurter samt salt og peber, indtil den har en jævn konsistens, og stil farsen på køl.

Tag bradepanden ud af ovnen og vend de kogte grøntsager med den varme olie heri.

Krydr med salt og peber.

Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 30-40 minutter til de er gyldne og sprøde.

I de sidste 10 minutter af grøntsagernes bagetid steges fiskefrikadellerne på en varm pande med flydende fedtstof til de er gyldne og gennemstegte.

Server retten med en sprød grøn salat og nedenstående hjemmelavet remoulade.


Hjemmerørt remoulade

Skræl guleroden, og skær den i bittesmå tern.

Kog de små gulerodstern i en gryde med kogende vand i 3-5 minutter til gulerodsternene er møre.

Bland eddike, vand, sukker og salt i en skål.

Rør rundt i blandingen, indtil sukker og salt er opløst.

Snit agurken til bittesmå tern, og kom dem op i eddikelagen.

Tilsæt herefter de kogte gulerodstern.

Lad grøntsagerne stå og trække i lagen i minimum 30 minutter og gerne til dagen efter.

Si eddikelagen fra grøntsagerne, og kom grøntsagerne op i en skål.

Tilsæt mayonnaise, karry og sennep. Rør godt rundt, og smag til med salt, sukker og eventuelt mere karry og sennep.

Hvis du foretrækker en fin remoulade frem for én med grove stykker, så kan du blende remouladen, indtil du opnår den ønskede konsistens.

Noter

Tip til fiskefarsen: Prøv at blande både torsk og laks i din fiskefars, da dette giver en rigtig god smag.

Tip til remouladen: Hvis du gerne vil have en remoulade uden sukker, kan du erstatte sukker med et FODMAP-venligt sødemiddel. Du kan også tilføje andre FODMAP-venlige grøntsager til din hjemmerørte remoulade. Prøv for eksempel lidt finthakket forårsløg (den grønne del) eller et par blade hvidkål.

Source

Vi har fået opskriften fra bogen: "Sund mave – low FODMAP diet"

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Sund hverdagsmad
Artikel
Redaktion
Hjemmelavet fastfood
Artikel
Redaktion