fbpx ūü•ėSund moussakaūüćÜ | opskrifter | GastroFun.dk

Sund moussaka

Moussaka
Beskrivelse

Sund og glutenfri opskrift på en dejlig græsk inspireret moussaka. 

Vi har opskriften fra bogen: "Sund mave ‚Äď low FODMAP diet", hvor forfatterne¬†Camilla Thrys√łe og Mia Schomacker siger f√łlgende om den:

"Moussaka er en ret, der ofte serveres i Gr√¶kenland, Tyrkiet og i Balkanomr√•det, og indholdet i retten varierer afh√¶ngig af hvilket land, man bes√łger. Denne opskrift l√¶ner sig op ad den¬†gr√¶ske version, hvor der som oftest anvendes lam sammen med aubergine og ostesovs."

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 5 minutter
Tid i alt
1 time, 10 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Fyld)
500 g Hakket Lam
  For√•rsl√łg (Gr√łnne toppe fra 1 bundt for√•rsl√łg)
1⁄2 Chili (Frisk)
2 spsk Olie (Hvidl√łgs-)
1 Peberfrugt (Gul)
1 ds Hakket Tomater (Med oregano og basilikum)
1 bdt Persille
2 1⁄2 dl Bouillon (Uden l√łg og hvidl√łg)
1 tsk Kanel
  Salt
  Peber
  Opskriftsgruppe (Ostesovs)
4 spsk Fuldkornsrismel (Eller speltmel, hvis det tåles)
100 g Revet ost (Mozzarella (13-16 %))
1⁄2 M√¶lk (Minim√¶lk. Evt. laktosefri)
  Muskatn√łd (Lidt revet)
Vejledning

Fyld

Hak l√łgtoppene og chili fint.

Riv guler√łdder groft, og sk√¶r peberfrugt i tern.

Skær auberginerne i ca. 1 cm tykke skiver, og læg dem tildækket til side.

Varm hvidl√łgsolien i en stor gryde og svits l√łgtoppe og chili heri.

Tils√¶t herefter k√łdet og brun, det til det hele har taget farve.

Tils√¶t herefter revet gr√łntsager, tomatpur√©, hakket tomat, bouillon samt kanel, salt og peber.

Lad sovsen småsimre med låg på i ca. 20 minutter.

 

Ostesovs

Imens forberedes ostesovsen.

Opvarm fedtstof i en gryde og tilsæt mel.

Pisk grundigt.

Tilsæt mælk lidt ad gangen og pisk grundigt imens.

N√•r sovsen har kogt godt i gennem i nogle minutter tages den af varmen og k√łler af i ca. 10 minutter.

Tilsæt herefter revet ost og æg til den lune sovs og pisk grundigt.

 

Moussaka

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Moussakaen samles i et dybt ildfast fad på ca. 30 x 20 cm.

Start med at lægge et lag af aubergine.

Overh√¶ld herefter auberginestykkerne med k√łdsovs.

Forts√¶t p√• denne m√•de, indtil du ikke har flere auberginer og mere k√łdsovs tilbage.

Herefter h√¶ldes ostesovsen over retten. Bag moussakaen nederst i ovnen i ca. 40 minutter, eller indtil at auberginestykkerne er m√łre.

Server med en gr√łn spr√łd salat.

Noter

TIP: Hvis du ikke kan skaffe hakket lammek√łd kan du anvende hakket oksek√łd i stedet. Du kan ogs√• anvende kartofler i stedet for aubergine. I s√• fald b√łr du riste kartoffelskiverne p√• panden i ca. 10 minutter,¬†inden du l√¶gger moussakaen sammen, da kartoflerne¬†ellers tager lang tid at tilberede i ovnen.

Source

Vi har f√•et opskriften fra bogen: "Sund mave ‚Äď low FODMAP diet"

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Sund hverdagsmad
Artikel
Redaktion