fbpx 🥘Sund moussaka🍆 | opskrifter | GastroFun.dk

Sund moussaka

Moussaka
Sidst ændret:
Fredag den 8. maj, 2020 - 08:54
Beskrivelse

Sund og glutenfri opskrift på en dejlig græsk inspireret moussaka. 

Vi har opskriften fra bogen: "Sund mave – low FODMAP diet", hvor forfatterne Camilla Thrysøe og Mia Schomacker siger følgende om den:

"Moussaka er en ret, der ofte serveres i Grækenland, Tyrkiet og i Balkanområdet, og indholdet i retten varierer afhængig af hvilket land, man besøger. Denne opskrift læner sig op ad den græske version, hvor der som oftest anvendes lam sammen med aubergine og ostesovs."

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 5 minutter
Tid i alt
1 time, 10 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Fyld)
500 g Hakket Lam
  Forårsløg (Grønne toppe fra 1 bundt forårsløg)
1⁄2 Chili (Frisk)
2 spsk Olie (Hvidløgs-)
1 Peberfrugt (Gul)
1 ds Hakket Tomater (Med oregano og basilikum)
1 bdt Persille
2 1⁄2 dl Bouillon (Uden løg og hvidløg)
1 tsk Kanel
  Salt
  Peber
  Opskriftsgruppe (Ostesovs)
4 spsk Fuldkornsrismel (Eller speltmel, hvis det tåles)
100 g Revet ost (Mozzarella (13-16 %))
1⁄2 Mælk (Minimælk. Evt. laktosefri)
3 Æg
  Muskatnød (Lidt revet)
Vejledning

Fyld

Hak løgtoppene og chili fint.

Riv gulerødder groft, og skær peberfrugt i tern.

Skær auberginerne i ca. 1 cm tykke skiver, og læg dem tildækket til side.

Varm hvidløgsolien i en stor gryde og svits løgtoppe og chili heri.

Tilsæt herefter kødet og brun, det til det hele har taget farve.

Tilsæt herefter revet grøntsager, tomatpuré, hakket tomat, bouillon samt kanel, salt og peber.

Lad sovsen småsimre med låg på i ca. 20 minutter.

 

Ostesovs

Imens forberedes ostesovsen.

Opvarm fedtstof i en gryde og tilsæt mel.

Pisk grundigt.

Tilsæt mælk lidt ad gangen og pisk grundigt imens.

Når sovsen har kogt godt i gennem i nogle minutter tages den af varmen og køler af i ca. 10 minutter.

Tilsæt herefter revet ost og æg til den lune sovs og pisk grundigt.

 

Moussaka

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Moussakaen samles i et dybt ildfast fad på ca. 30 x 20 cm.

Start med at lægge et lag af aubergine.

Overhæld herefter auberginestykkerne med kødsovs.

Fortsæt på denne måde, indtil du ikke har flere auberginer og mere kødsovs tilbage.

Herefter hældes ostesovsen over retten. Bag moussakaen nederst i ovnen i ca. 40 minutter, eller indtil at auberginestykkerne er møre.

Server med en grøn sprød salat.

Noter

TIP: Hvis du ikke kan skaffe hakket lammekød kan du anvende hakket oksekød i stedet. Du kan også anvende kartofler i stedet for aubergine. I så fald bør du riste kartoffelskiverne på panden i ca. 10 minutter, inden du lægger moussakaen sammen, da kartoflerne ellers tager lang tid at tilberede i ovnen.

Kilde

Vi har fået opskriften fra bogen: "Sund mave – low FODMAP diet"

Læs også
Moussaka med aubergine
Opskrift
Redaktion
Sund hverdagsmad
Artikel
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier