fbpx 🍰Sukkerfri kage✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Sukkerfri kage

Sukkerfri kage
Beskrivelse

Glutenfri, sukkerfri og laktosefri kage. Selvom kagen er fri for hvedemel, sukker, smør og mælk, så kan man sagtens få et godt resultat ud af det alligevel.

Jeg lavede denne kage til en dejlig veninde der er gluten- og laktoseallergiker. Det bliver bestemt ikke sidste gang at vi laver denne kage.

Jeg er ikke fan af dadler selv, men smagen af dem kommer ikke frem, så nu har jeg fundet en måde at spise dadler på.

Udbytte
6 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
110 g Mørk chokolade (Minimum 75 % - jeg brugte 82 % til denne opskrift)
100 g Kokosolie
150 g Dadler (Udstenede og gerne bløde)
1 dl Vand (Cirka)
3 Æg
1 knsp Salt (God flagesalt)
  Hindbær (Til pynt)
Vejledning

Smelt kokosolie med chokoladen i en skål over et vandbad.

Kom dadler og vand i en blender. Blend det hårdt indtil du har en fin pure.

Kom din pure, æg, salt og kakaopulver i skålen med chokolademassen.

Rør godt rundt indtil den har en fin og ensartet masse.Hæld massen i en springform.

Bag kagen i ovnen ved 20-25 minutter ved 175 grader varmluft. 

Kagen skal afkøle før den spises.

Den minder lidt om en brownie i konsistensen og den bliver bestemt ikke dårligere af at stå til dagen efter.

Sukkerfri kage

Sukkerfri kage

Noter

Jeg brugte en på 22 eller 24 cm springform til opskriften. Den er for stor, da jeg synes at min kage blev for lav. Næste gang tror jeg at jeg bruger en på 15-18 cm i stedet for og give den 5 minutter mere i ovnen.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Laktosefri opskrifter
Artikel
Redaktion
Med eller uden gluten?
Artikel
Redaktion