fbpx ✅Studenterbrød | opskrifter | GastroFun.dk

Studenterbrød

Studenterbrød
Sidst ændret:
Onsdag den 13. maj, 2020 - 11:32
Beskrivelse

HAAAAPS!!! 🥳🥳

Så fik jeg i dag lavet disse mega lækre studenterbrød!

Og en KÆMPE portion af dem!! 🤩🤩

Og de smager simpelthen så KNALDHAMRENDE GODT!! 🙌🏼🙌🏼

Hvis man er mere til romkugler, så laver man bare romkuglemassen alene! Den er helt eminent, og jeg er sikker på, at du vil komme til at elske denne opskrift også 😍😍

Opskriften giver 16 store eller 24 almindelige stykker.

Sværhedsgrad
Udbytte
24 stk.
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
20 minutter
Hviletid
1 time
Tid i alt
2 timer, 20 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Mørdej)
200 g Smør
300 g Hvedemel
1 tsk Bagepulver
1 knsp Salt
1⁄2 dl Vand (koldt)
  Opskriftsgruppe (Hindbærlag)
2 spsk Citronsaft
  Opskriftsgruppe (Romkugledej)
1500 g kage (rester - jeg bruger gerne mazarinkage, hindbærroulade og sandkage)
6 spsk Kakao
120 g Makroner
2 spsk Romessens
2 spsk Mandelessens
  Opskriftsgruppe (Glasur)
  Vand
Vejledning

Mørdej:

Bland mel, flormelis, salt, vaniljesukker og bagepulver.

Smuldr smørret i melblandingen og saml dejen hurtigt med det kolde vand.

Pak dejen ind i plastik og lad den hvile på køl i cirka 40 minutter.

Tag dejen ud af køl og rul den ud til cirka 35 x 32 cm.

Bag bunden i cirka 11-13 minutter ved 200 grader almindelig ovn til kanterne er gyldne.

Bunden skal ikke være hård som en kiks.

Tag bunden ud, lad dem køle let og smør et tyndt lag indkogt hindbærmarmelade på bunden.


Hindbærlag:

Kog hindbærmarmeladen op med citronsaft i en gryde i 5-10 minutter.

Marmeladen skal koges ind til cirka halvdelen, så den bliver mere fast.

Lad den afkøle inden den smøres på den afkølede bund.


Romkugledej:

Smuldr kageresterne sammen inden stor skål og tilsæt abrikosmarmelade, kakao, knuste makroner, rom- og mandelessens.

Bland det hele godt sammen!

Det kan med fordel køres en røremaskine med K-spaden.

 

Samling af kagen

Fordel romkuglemassen oven på mørdejen med hindbærmarmelade og rør en tyk glasur af flormelis og vand.

Smør et tyndt lag glasur på kagen, drys med krymmel og lad kagen sætte sig lidt på køl, inden den skæres ud i passende stykker.

Rigtig god fornøjelse med det!! 🤩🤩

Noter

PS: Opskriften kan med fordel halveres - og ellers er romkuglemassen den helt perfekte romkugle i sig selv eller som træstamme 👏🏼👏🏼

Kilde

Følg mig på Instagram her

Læs også
Små studenterbrød
Opskrift
Redaktion
Romkuglens historie
Artikel
Redaktion
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier