fbpx ✅Stracotto - den dejligste langtidssimrede okseragout | opskrifter | GastroFun.dk

Stracotto - den dejligste langtidssimrede okseragout

Stracotto - den dejligste langtidssimrede okseragout
Sidst ændret:
Mandag den 25. marts, 2019 - 13:03
Beskrivelse

Dejlig opskrift på okse-ragú, der er nem at lave og passer sig selv.

Vi har opskriften fra bogen: "Jamie i Italien" og Jamie Oliver siger følgende om opskriften:

"En toscansk familiefavorit: Tænk essensen af bolognese i storfamilie-skala med ekstra indbygget hygge. Den er inspireret af nonna Miriam fra Panzano, og den simple tilberedningsproces giver det, hun kalder en ’rig ret’ – hun sammenlignede det selv med det øjeblik, hvor man ved, at man sidder med en vinderhånd i poker. Den traditionelle måde at spise retten på er at servere den kraftige sauce med friskkogt tagliatelle som primo, og derefter resten af saucen og kødet som secondo sammen med dampet grønt, cremet polenta, kartoffelmos, eller hvad man nu synes!"

Sværhedsgrad
Udbytte
8 Portioner
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
4 timer
Tid i alt
4 timer, 15 minutter
Ingredienser
1 kg Oksetyksteg (Uden sener)
2 fed Hvidløg
15 g frisk rosmarin (½ bundt )
15 g Salvieblade (½ bundt )
2 1⁄2 dl Rødvin (Chianti)
2 spsk Tomatpure
1 1⁄2 l Bouillon (God kvalitet. Enten okse- eller grøntsags.)
Vejledning

Kom kødet op i en nogenlunde tætsluttende stegegryde ved svag-jævn varme sammen med 2 spsk olie, brun det godt overalt, vend det undervejs med en køkkentang.

Pil imens løg, gulerødder og hvidløg, rens bladselleri og fennikel og skær det hele i grove terninger til en soffritto – det hele skal alligevel braisere længe, så det behøver ikke at være så nøjagtigt.

Kom det i gryden, tilsæt sammenbundet rosmarin og salvie, krydr med havsalt og friskkværnet peber.

Steg videre i 20-30 min. til grøntsagerne begynder at karamellisere, vend i det undervejs.

Skru op til høj varme, tilsæt vinen, rør tomatpuréen i og lad vinen koge væk.

Tilsæt bouillonen, bring det i kog, knug et dobbelt lag bagepapir sammen under vandhanen og læg det oven i gryden.

Skru ned til svag varme og lad det simre videre i 3 timer eller til kødet er smeltende mørt, vend kødet og dryp det med væden undervejs.

Smag omhyggeligt til med havsalt og friskkværnet peber.

Løft kødet op på et skærebræt, skær det i tynde skiver og øs noget af saucen ud over, så det holder sig mørt og saftigt.

Vend resten af saucen (kog den evt. lidt ind først) sammen med friskkogt tagliatelle, riv lidt parmesan fint ud over og server.

To retter for én indsats = en sikker vinder.

Source

Vi har opskriften fra forlaget Lindhardt og Ringhof Forlag A/S

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Italiensk for begyndere
Artikel
Redaktion