fbpx ✅Store hveder👩‍🍳 | opskrifter | GastroFun.dk

Store hveder

Store hveder
Sidst ændret:
Torsdag den 7. maj, 2020 - 08:31
Beskrivelse

MUMS!! 😋😋 Findes der noget bedre end luftige, lune og velsmagende hveder?! 🤩🤩

Jeg synes, det er en ret god bededags-tradition! Hvad siger I?!

Men skal man egentligt spise dem om torsdagen eller om fredagen?! 😅😅

Opskriften får I her, og den er til 12 store hveder!

Store hveder

Sværhedsgrad
Udbytte
12 stk.
Forberedelsestid
1 time, 30 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
1 time, 50 minutter
Ingredienser
35 g Gær
3 dl Mælk
2 1⁄2 spsk Sukker
1 Æg
600 g Hvedemel (kan være op til 650 gram)
1 1⁄4 tsk Salt
2 spsk Olie
75 g Smør (blødt)
2 tsk Kardemomme (stødt)
Vejledning

Lun mælk og opløs gæren i mælken.

Kom sukker, olie, kardemomme og æg i og rør rundt.

Tilsæt det meste af melet og salt og kør på maskine.

Tilsæt mere mel hvis nødvendigt.

Kom smør i og kør dejen smidig og lækker.

Lad hæve lunt i cirka 25 minutter.

Del dejen i 12 og form boller.

Placér bollerne i en smurt form (cirka 24 x 32 cm) så de ikke rører hinanden - men de skal stadig stå tæt.

Lad dem efterhæve i cirka 50 minutter.

Bag hvederne ved 200 grader i cirka 15-20 minutter i almindelig ovn.

Rigtig god fornøjelse med det 🤩🤩

PS: Spis hvederne med rigeligt smør 😋😋

Store hveder

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Læs også
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

Sociale medier