Stegte ris

Stegte ris
Beskrivelse

En nem måde at "pimpe" sine rester op på.

Vi har her lavet retten i sin mest enkle variant kun indeholdende løg, ris, æg og karry. Men den kan varieres på et utal af måder og tilsættes forskellige former for kød og grønt (se evt. tip i noten).

Der skal en del olie til, når du steger risene, men spar ikke på den, da det er den, der giver risene den gode smag.

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
15 minutter
Ingredienser
1 Løg (lille)
1 dl Olie (smagsneutral)
100 g Ris (kogte, gerne en rest)
1 Æg
1 tsk Karry
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Opvarm olien på en pande, gerne en sauterpande.

Tilsæt løg og karry. Lad den "brænde af" i et minuts tid.

Tilsæt risene og steg dem under omrøring i et par minutter.

Lav en fordybning i midten af risene og slå ægget ud deri.

Pisk grundigt i ægget med et piskeris eller en grydeske, så det vendes sammen med risene.

Smag til med salt og peber.

Server de stegte ris som tilbehør eller selvstændig ret.

Stege ris

Noter

Det er oplagt at tilsætte forskellige former for kød eller grøntsager til de stegte ris og på den måde variere retten.

Prøv f.eks. med stegt kylling eller skinke samt champignon, ærter eller rød peber. 

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier