fbpx ✅Stegt rådyrlever på karamelliserede løg | opskrifter | GastroFun.dk

Stegt rådyrlever på karamelliserede løg

Stegt rådyrlever
Sidst ændret:
Torsdag den 7. november, 2019 - 13:27
Beskrivelse

Lynstegt lever af rådyr serveret på rugbrød sammen med sprødstegt bacon og hjemmelavet løgmarmelade. 

Retten har alt hvad der skal til for at give velsmag: sprødhed, salt, syre, fedme og gode konsistenser.

Opskriften er fra vores bog: "Det’ helt vildt – rådyr", hvor forfatterne Christian Ramsgaard & Erik Schwærter siger følgende om opskriften:

"Sådan bliver den stegte lever bedst"

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
40 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
1 Rådyrslever (frisk og befriet fra hinder og blodårer)
100 g Smør
1 Løg (alm.)
2 Skalotteløg (banan-)
1⁄2 Porre
1 fed Hvidløg
150 g Sukker
  Ramsløg (5-7 blade)
10 skv Bacon
Vejledning

Leveren skæres i tynde skiver på tværs af årerne, drys skiverne med lidt salt og peber og pensl dem med lidt smeltet smør.

Løg og porre snittes i grove skiver, sukkeret smeltes på panden uden at røre i det, tilsæt en klat smør og derefter løg og porre.

Rist det af og lad det simre under låg i ca. 30-40 min., til det er blevet blødt, og væsken fra løgene er blevet til sirup.

Bacon bages i ovnen, indtil den er sprød.

Leveren steges hårdt og kort i afklaret smør på en pande.

Afklaret smør er smør, der forsigtigt er varmet op i en gryde, så vallen ligger i bunden af gryden, og det klarede smør hældes forsigtigt fra, uden vallen kommer med.

Løgene anrettes på en tallerken og drysses evt. med hakket ramsløg.

Lever og bacon anrettes på løgmarmeladen.

Kan serveres med en skive ristet rugbrød.

Source

Læs mere i vores bog: "Det’ helt vildt – rådyr":

Det’ helt vildt – rådyr

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Leverpostej af råvildt
Opskrift
A5 Forlag
Dyrekølle udskæringsguide
Artikel
A5 Forlag
Stegt lever
Opskrift
Redaktion
Kyllingelevermousse
Opskrift
Gyldendal
Surdejsrugbrød
Opskrift
Per Asmussen
Løgmarmelade
Opskrift
Per Asmussen
Bacon
Artikel
Redaktion