fbpx ✅Stegt lever🥩 | opskrifter | GastroFun.dk

Stegt lever

Stegt lever
Underrubrik
med grillet citron og krydderurtesalat
Sidst ændret:
Mandag den 2. september, 2019 - 10:56
Beskrivelse

Nem, sund og lynhurtig ret.

Lever er især i Frankrig en delikatesse og suverænt det mest næringsrige fødevare af alle. 

Vi har opskriften fra bogen: "Supersunde superfoods", skrevet af forfattererne Mette Helbæk og Valeria Lima.

De skriver følgende om opskriften:

"Tommelfingerreglen, når du steger lever, er ikke at stege for længe. Brug en meget varm pande og prøv at få slagteren til at skære leveren i lidt tykkere skiver end normalt. 1-2 cm er en god tykkelse, som sikrer, at du kan få stegeskorpe på leveren uden at tørstege den. Tørstegt lever er bare ikke rart! I denne opskrift er en stor skive lever delt mellem to personer. Det er nemlig nemmere at stege en stor skive, hvis du gerne vil undgå at stege leveren til sålelæder."

Sværhedsgrad
Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
15 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Stegt lever og grillet citron)
25 g Ghee (eller kokosolie)
  Kalvelever (250-300 g økologisk. I en eller flere skiver)
2 tsk Salt
  Peber (fra kværn)
  Opskriftsgruppe (KRYDDERURTESALAT)
2 dl Krydderurter (friske grofthakkede krydderurter. F.eks.: bredbladet persille, kørvel, estragon, oregano, timian og fuglegræs)
2 spsk Olivenolie
Vejledning

Stegt lever og grillet citron

Skær citronen igennem på midten og læg dem med skæresiden nedad på en tør, varm pande.

Steg, til de er blevet brune i kanterne.

Tag citronen af panden og kom ghee/ kokosolie på.

Lad fedtstoffet smelte og sørg for, at panden stadig er rigtig godt varm.

Rist leverskiverne i 2-3 minutter på hver side afhængig af tykkelsen.

Skiverne skal give efter for et let tryk, men ikke være helt bløde, så er de klar.

Tag leveren af panden og drys med salt og peber.

 

Krydderurtesalat

Bland alle ingredienser til krydderurtesalaten sammen og top leveren med den.

Pres den grillede citron ud over og dryp med olivenolie.

Noter

LEVER I KØKKENET:

I Frankrig bliver lever betragtet som en delikatesse og bliver solgt til samme pris som en oksemørbrad.

Det er ikke helt ligesådan herhjemme, mildt sagt. Lever har et dårligt ry, måske fordi mange har prøvet, hvordan det er at sætte tænderne
i tørstegt lever. Husk at gå efter økologisk lever, hvor det er muligt.

Source

Vi har opskriften fra bogen: "Supersunde superfoods", udgivet af Politikens Forlag.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Ceviche
Opskrift
Redaktion
Sund hverdagsmad
Artikel
Redaktion
Ghee (Klaret smør)
Opskrift
Per Asmussen