fbpx ūü•©Stegt lammerygsb√łffer‚úÖ | opskrifter | GastroFun.dk

Stegt lammerygsb√łffer

Stegt lammerygsb√łffer
Underrubrik
Serveret med hasselback kartofler og selleripure.
Beskrivelse

Vi har her stegt et par l√¶kre b√łffer sk√•ret¬†af en dansk lammeryg. K√łdet er krogmodnet i 180 dage og er derfor ekstremt intenst og¬†koncentreret i smagen.¬†¬†

Serveret med hasselbackkartofler og selleripure har du et måltid, der stimulerer alle sanser og får englene til at synge! 

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
40 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
2 B√łffer (sk√•ret af lammeryg)
  Krydderier (salt og peber)
  Sm√łr (eller ghee, til stegning)
500 g Kartofler
  Krydderier (salt og peber)
1⁄2 Knoldselleri (evt. et helt, hvis det er en lille selleri)
  Vand
  Krydderier (salt og peber, gerne hvid peber)
  Gastrik (eller eddike og sukker)
Vejledning

Stegte lammerygsb√łffer

B√łfferne er sk√•ret af en lammeryg, der har h√¶ngt i 180 dage.

Det giver k√łd, der er ekstremt kraftigt og intenst i smagen, da k√łdet¬†stort set intet v√¶ske indeholder.

Derfor stegte vi det ogs√• kun meget kortvarigt p√• en brandvarm pande, da for lang en stegetid vil g√łre k√łdet sejt som s√•lel√¶der.

S√•dan s√• k√łdet ud, inden det blev stegt.

Stegt lammerygsb√łffer

Vi stegte det i¬†2 minutter p√• hver side¬†ved meget h√łj varme i ghee (klaret sm√łr).¬†

Ghee kan, modsat sm√łr, klare de¬†h√łje temperaturer uden at branke.¬†

Da k√łdet var f√¶rdigt, fik det lidt salt og peber inden servering.

Stegt lammerygsb√łffer

Hasselbackkartofler

S√łrg for at kartoflerne enten er skr√¶llet eller skrubbet godt,¬†hvis du beholder den¬†p√•.

Vi foretrækker generelt at beholde skrællen på kartoflerne, da der er masser af smag og vitaminer deri.

Det sværeste ved hasselbackkartofler er udskæringen af dem. Man skal være forsigtig og meget omhyggelig. 

Skær cirka 2/3 ned i kartoflerne med en skarp kniv og bliv ved med at skære - jo kortere afstand mellem rillerne, jo bedre. Hvis du kan komme helt ned til 1 mm. mellem dem, er det helt perfekt.

Tricket til ikke at fejle (dvs. skære helt igennem kartoflen) er at lægge en trægrydeske bag kartoflen - så man skærer ned i den. Det sikrer, at man ikke skærer helt igennem kartoflerne.

Kom kartoflerne i en frysepose og tilsæt en pæn mængde olivenolie.

Ryst posen godt, så olien fordeles på alle kartoflerne.

Placer dem i et ildfast fad og bag dem i en forvarmet ovn i cirka 40 minutter ved 200 grader varmluft.

 

Selleripure

Knoldsellerien vaskes, skrælles og skæres i små tern. 

L√łg og hvidl√łg skr√¶lles ligeledes og sk√¶res i mindre stykker.

Kom gr√łntsagerne¬†i en gryde og tils√¶t¬†1/3 vand, 1/3 fl√łde og 1/3 s√łdm√¶lk, til det d√¶kker.¬†

Bring gryden¬†i kog og lad det koge i cirka 20 minutter, til alt er helt m√łrt.

H√¶ld v√¶sken fra gr√łntsagerne (gem den i en kande/beholder) og blend¬†de m√łre gr√łnsager med en smule af v√¶sken.¬†Jeg bruger en stavblender, da jeg ikke har en rigtig blender.

Tilsæt en smule af væsken ad gangen, indtil du er tilfreds med konsistensen. Den skal være rimelig tyk og glat.

Smag pureen til med salt, peber og gastrik (eller eddike og sukker) til du er tilfreds med smagen.

Hæld pureen over i en ny (og ren) gryde og lun den ved lav temperatur i et par minutter.

 

Servering

Server de l√¶kre b√łffer af lammeryg med selleripure og¬†hasselbachkartofler.

Stegt lammerygsb√łffer

 

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier