Stegt laks på pande

Stegt laks på pande
Beskrivelse

Denne opskrift er på en lækker pandestegt laksefilet. Nøglen til at få et lækkert stykke fisk er at bruge frisk fisk og gourmetsalte fisken 15 minutter inden den skal panden. 

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
6 minutter
Tid i alt
36 minutter
Ingredienser
400 g Laksefilet
10 g Smør
1 spsk Olie (Smagsneutral)
Vejledning

Vi køber altid vores fisk hos en fiskehandler og på den måde kan vi altid få en laksefilet skåret fra hovedenden af fisken - det er den bedste udskæring til "laksebøffer".

Laksefilet

En af de vigtigste ting man skal huske på når man tilbereder kød/fisk er, at din råvare må være for kold når det kommer på panden. Hvis temperaturen er for lav, så ender kødet med at "koge" i stedet for at blive stegt. 

Tag derfor kødet ud i god tid, gerne 30 minutter før.

Drys fisken med salt på begge sider, et kvarter før du skal stege det. Saltet er med til at trække væsken ud af kødet og gøre det mere saftigt.

Varm en tykbundet pande op på mellemhøj varme med olie på.

Dup fisken ren for salt, det kan gøres med køkkenrulle.

Læg fileten på med skindsiden nedad og lad den stege i 2 minutter. 

Læg smørret på panden og giv fisken 3-4 minutter mere på skindsiden.

Vend fisken og giv den 30 sekunder på den anden side.

Dryp lidt citronsaft på fisken og server den sammen med en god flagesalt.

Stegt laks på pande

 

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier