fbpx 🐟 Stegt laks på pande ✅opskrifter ✅ GastroFun.dk

Stegt laks på pande

Stegt laks på pande
Beskrivelse

Denne opskrift er på en lækker pandestegt laksefilet. Nøglen til at få et lækkert stykke fisk er at bruge frisk fisk og gourmetsalte fisken 15 minutter inden den skal på panden. 

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
6 minutter
Tid i alt
36 minutter
Ingredienser
400 g Laksefilet
10 g Smør
1 spsk Olie (Smagsneutral)
Vejledning

Vi køber altid vores fisk hos en fiskehandler og på den måde kan vi altid få en laksefilet skåret fra hovedenden af fisken - det er den bedste udskæring til "laksebøffer".

Laksefilet

En af de vigtigste ting man skal huske på når man tilbereder kød/fisk er, at din råvare ikke må være for kold når det kommer på panden. Hvis temperaturen er for lav, så ender kødet med at "koge" i stedet for at blive stegt. 

Tag derfor kødet ud i god tid, gerne 30 minutter før.

Drys fisken med salt på begge sider, et kvarter før du skal stege det. Saltet er med til at trække væsken ud af kødet og gøre det mere saftigt.

Varm en tykbundet pande op på mellemhøj varme med olie på.

Dup fisken ren for salt, det kan gøres med køkkenrulle.

Læg fileten på med skindsiden nedad og lad den stege i 2 minutter. 

Læg smørret på panden og giv fisken 3-4 minutter mere på skindsiden.

Vend fisken og giv den 30 sekunder på den anden side.

Dryp lidt citronsaft på fisken og server den sammen med en god flagesalt.

Stegt laks på pande

 

Noter

Annonce:

Vores vinsamarbejdspartner BayVine.dk anbefaler følgende:

Fed lækker laks drømmer efter god hvidvin med tilpas syre, som giver hints af lime og citron.

Vi anbefaler Schild Estate Barossa Valley Riesling 2016. En delikat mundfuld vin med smagsstoffer af citron, lime citrus, der fremtræder tydeligt på ganen. Denne citrus mundfuld har en anelse af jasmin og hvide blomster, og frugtagtig finish. Vinen vil få laksen og dig til at smaske efter mere

Læs mere om vinen og køb den her

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier