fbpx Stegt kylling | opskrifter | GastroFun.dk

Stegt kylling

Stegt kylling
Underrubrik
Med safran, hasselnødder og honning
Sidst ændret:
Onsdag den 13. februar, 2019 - 11:05
Beskrivelse

Ovnstegt kylling med safran, hasselnødder og honning.

Den hele kylling er parteret og marineret i en mellemøstliginspireret marinade.

I vores evige jagt på at få stjernekokkenes opskrifter hjem i de danske private køkkener, har vi fået denne opskrift fra den israelske/britiske stjernekok Otto Lenghis bog: "Otto Lenghi kogebog#1". 

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
6 timer
Tilberedelsestid
1 time, 10 minutter
Tid i alt
7 timer, 10 minutter
Ingredienser
1 Hel Kylling (stor)
2 Løg (grofthakkede)
1⁄2 dl Olivenolie
1 tsk Kanel (stødt)
1 knsp Safran (stor knsp. tråde)
1 Citronsaft (saften fra 1 hel citron)
1⁄2 dl Vand (koldt)
70 g Honning
2 spsk Rosenvand
2 Forårsløg (grofthakkede (kan udelades))
  Peber (sort)
Vejledning

Del kyllingen i 2 x bryst og vinge, 2 x overlår og underlår.

Vend kyllingestykkerne med løg, olivenolie, ingefær, kanel, safran, citronsaft, vand, 2 tsk salt og et godt drys friskkværnet sort peber i en stor skål.

Lad dem marinere i mindst 1 time eller natten over i køleskabet.

Forvarm ovnen til 210°. Spred hasselnødderne ud i en bradepande, og rist dem i ovnen i 10 minutter, til de har fået lidt farve.

Hak dem derpå groft, og stil dem til side.

Flyt kylling og marinade over i en bradepande, der er stor nok til at rumme det hele i et enkelt lag.

Læg kyllingestykkerne med skindsiden opad, og steg dem så i ovnen i ca. 35 minutter.

Rør imens honning, rosenvand og nødder sammen.

Tag kyllingestykkerne ud af ovnen, fordel nøddesiruppen over dem med en ske, og spred den ud, så kødet dækkes jævnt.

Stil bradepanden tilbage i ovnen, og giv kyllingestykkerne yderligere 5-10 minutter, til de er gennemstegte, og nødderne gyldenbrune.

Anret kyllingestykkerne på et fad, og pynt eventuelt med de hakkede forårsløg.

Source

Vi har opskriften fra forlaget Lindhardt og Ringhof Forlag A/S

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier