Stegt kulmule

Stegt kulmule
Beskrivelse

Kulmule minder om torsk, men den er mere fast og saftig i kødet og regnes derfor af mange som værende en finere spisefisk. 

Fisken egner sig især godt til at skindstege, så det har vi gjort i denne opskrift. 

Udbytte
2 Personer
Foreberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
  Krydderier (salt og peber)
  Smør (til stegning)
  Olie (til stegning)
Vejledning

Tag fisken ud af køleskabet cirka 45 minutter før, den skal tilberedes.

Fjern evt. ben fra fisken og drys den på begge sider med salt.

Stegt kulmule

Lad fisken stå og trække med salt på i 30 minutter.

Skyl fisken under den kolde hane, så al salt bliver fjernet.

​​Stegt kulmule

Tør fisken godt af, inden den skal steges.

Varm en tykbundet pande op til middelhøj varme med olie.

Placer fisken på den panden (med skindsiden nedad) sammen med en klat smør.

Steg fisken i 7 minutter på skindsiden (giv den 5 minutter, hvis du har en tynd filet).

Vend forsigtigt fisken og steg den et lille minut på den anden side.

Fisken er nu klar til servering.

Noter

Server den skindstegte kulmulefilet med det tilbehør, du kan lide - den passer sammen med det meste, så mulighederne er mange. 

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier