fbpx ✅Stegt helleflynder | opskrifter | GastroFun.dk

Stegt helleflynder

Stegt helleflynder
Underrubrik
Med blæksprutte og yuzu
Beskrivelse

Smuk og lækker ret med en stegt helleflynder, tyndskåret blæksprutte og en sauce lavet på kun få ingredienser: gær, yuzusaft og æggeblommer.

Retten kan både bruges som en forret, mellemret eller hovedret afhængig af hvor sulten man er. 

Opskriften stammer fra bogen: "GEMYSE", skrevet af Mette Dalgaard Jensen.

Udbytte
4 personer
Foreberedelsestid
8 timer, 20 minutter
Tilberedelsestid
35 minutter
Tid i alt
8 timer, 55 minutter
Ingredienser
200 g Blæksprutte (1 dansk 10-armet blæksprutte (ca. 200 g ordnet blæksprutte))
500 g Helleflynderfilet (Uden skind.)
  Olie (Smagsneutral)
  Opskriftsgruppe (YUZU-GÆR-SAUCE)
12 g Gær
20 g Yuzusaft
Vejledning

Dagen før

Få fiskemanden til at ordne blæksprutten for dig, da det godt kan grise lidt.

Du skal kun bruge selve kroppen.

Når kroppen er renset, skæres den op i den ene side, så du kan rulle den tæt om sig selv, nærmest som en roulade.

Pak blæksprutten tæt i husholdningsfilm og læg den i fryseren.

 

På dagen

Helleflynderfileten deles i fire pæne, lige store stykker.

Varm en pande op til middelhøj varme og dryp lidt smagsneutral olie på.

Læg stykkerne af helleflynder med “bensiden” nedad, dvs. den side af fileten, der har ligget op ad benet.

Steg helleflynderen, til den er gylden på denne side, vend den herefter om og steg den færdig.

Drys med flagesalt.

Forvarm en ovn til 150 °C, læg gæren på en bageplade med bagepapir og bag den i 4 minutter.

Den bagte gær køles ned på køkkenbordet og blendes herefter sammen med yuzusaften med en stavblender.

Blend æggeblommer i til sidst.

Den frosne blæksprutte skæres på tværs i tynde strimler på et mandolinjern.

Det kommer næsten til at ligne nudler.

Varm lidt smagsneutral olie godt op i en kasserolle og steg strimlerne, til de krøller.

Smag til med salt.

Tag kasserollen af varmen og hæld yuzu-gær-saucen henover og rør rundt.

Æggeblommerne i saucen må ikke få for meget varme fra kasserollen, da de ellers vil sætte sig.

 

Servering

Anret et stykke stegt helleflynder i bunden af en skål og fordel blæksprutte og sauce henover.

Source

Gemyse

Opskriften stammer fra bogen: "GEMYSE", skrevet af Mette Dalgaard Jensen.

Den udgives af Forlaget Muusmann og kan købes her.

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Kålterrin
Opskrift
Muusmann Forlag
Southern fried chicken
Opskrift
Muusmann Forlag
Godt nytårsmad
Artikel
Redaktion