fbpx Stegt andebryst med gr√łnsager ūüėć | opskrifter | GastroFun.dk

Stegt andebryst med gr√łntsager

Stegt andebryst
Sidst ændret:
Mandag den 21. oktober, 2019 - 12:59
Beskrivelse

Andebryst er l√¶kkert og m√łrt k√łd, og der er en snert af luksus over det. Prisen p√• andebryst er dog ikke h√łjere, end at du udm√¶rket kan servere det p√• en hverdag, og retter med and er godt √•ret rundt, s√• hvorfor kun servere det til jul?

Du f√•r her opskriften p√• en nem og l√¶kker opskrift p√• stegt andebryst, hvor vi bruger fedtet til at stege gr√łntsagerne i.

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Personer
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
300 g Kartofler
1⁄4 Spidsk√•l (gerne r√łd spidsk√•l)
1⁄2 bdt Frisk timian
Vejledning

Pandestegt andebryst:

Er andebrysterne frosne, skal de opt√łs i k√łleskabet i cirka 2 d√łgn inden brug.

Tag k√łdet ud af k√łleskabet cirka 30 minutter inden, det skal bruges.

Rids fedtlaget på andebrysterne i tern.

Læg andebrysterne på en kold pande med fedtsiden nedad. Tænd for blusset og steg fedtsiden i 10 minutter.

Vend dem¬†og steg k√łdside i 10¬†minutter.¬†

Tag k√łdet af panden og lad det¬†tr√¶kke utild√¶kket i 10 minutter.¬†

Skær andebrysterne ud i fine skiver.

 

Gr√łntsager stegt i andefedt:

Skr√¶l kartofler, guler√łdder og pastinak og sk√¶r dem i strimler.

Sk√¶r l√łget i tynde skiver.

Snit spidskålen mellemfint.

Opvarm en sauterpande med olivenolie.

Kom alle gr√łntsagerne, undtagen spidsk√•l, p√• panden og svits dem.

H√¶ld l√łbende andefedtet over gr√łntsagerne, efterh√•nden som det smelter fra¬†k√łdet.¬†

Tils√¶t spidsk√•l og timian cirka 10 minutter f√łr, gr√łntsagerne er f√¶rdige. Du kan ogs√• tils√¶tte k√•len tidligere i processen,¬†afh√¶ngig af, hvor tilberedt du foretr√¶kker k√•len.

 

Stegt andebryst

Noter

F√łlger du stegetiderne i opskriften, bliver k√łdet noget n√¶r gennemstegt. Vil du hellere have rosastegt andebryst, s√• neds√¶t stegetiden med 3-4 minutter p√• hver side. Anvender du¬†stegetermometer, skal kernetemperaturen dog v√¶re minimum 60 grader.¬†

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Var der ellers ANDet?
Artikel
Redaktion
Stegt andebryst
Opskrift
Jacob J√łrgsholm
Stegt og rimmet andebryst
Opskrift
Per Asmussen