ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Stegt agerhøne

GYLDENDAL | 12. oktober 2020
I chianti på bruschetta

Agerhøns opskrift når det er bedst: STEGT AGERHØNE I CHIANTI PÅ BRUSCHETTA.

Vi har opskriften fra bogen: “Brændt røget hængt sprængt – Opskrifter fra kysten og skoven“, skrevet af Nikolaj Juel og Columbus Leth. De skriver følgende om opskriften:

“Denne ret er inspireret af Rose Grays opskrift ”Grouse with Bruschetta” fra River Cafe. Her har jeg lavet nogenlunde den samme ret, bare med agerhøne. En fantastisk måde at spise fuglen, som den bør spises. Tilberedt simpelt, med så få ingredienser som muligt.”
 


Antal: 4 personer

Stegt agerhøne

I chianti på bruschetta
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Gyldendal
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 4 stk. Agerhøns
  • 4 stk. Frisk timian kviste
  • 4 stk. Salvie kviste
  • 4 slice Brød surdejsbrød
  • 0.333333 stk. Rødvin Chianti
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Sæt ovn på 200 grader.
    Fjern eventuelle blodrester inden i fuglene.
    Stop en kvist timian og salvie ind i hver fugl.
    Krydr fuglene med salt og peber.
    Sæt en stor stegepande på medium-høj varme.
    Hæld 2 spsk. olivenolie på panden, og steg fuglene, til de er gyldne hele vejen rundt.
    Læg brødet i bunden af panden, og sæt den i ovnen i 4 minutter.
    Tag panden ud af ovnen, og hæld to glas rødvin over fuglene.
    Sæt stegepanden tilbage i ovnen i yderligere 4 minutter.
    Tag brød og fugle op af panden, og læg dem på hver deres tallerken.
    Kog panden ind med med et ekstra glas rødvin, og hæld saucen over fuglene.
    Server fuglene til dine gæster med et godt glas Chianti.

Om forfatteren


Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk

Brændt røget hængt sprængt

Bogen kan købes her hos Gyldendal.