fbpx Steak pieūü•©ūü•ß | opskrifter | GastroFun.dk

Steak pie

Steak pie
Beskrivelse

Herhjemme er vi normalt ikke s√• glade for simreretter, da vi synes, k√łdet bliver for "tr√¶vlet" af den lange kogetid. Bruger man okseculotte, er det dog straks noget andet, da k√łdet her bevarer mere af sin struktur og ikke "koger ud".

Du kan naturligvis bruge andre former for udskæringer, f.eks. tykkam, klump eller bov.

Udbytte
4 Personer
Foreberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
3 timer, 20 minutter
Tid i alt
3 timer, 40 minutter
Ingredienser
1400 g Okseculotte
6 L√łg (almindelige eller r√łdl√łg)
4 Bladselleri (stilke)
  Rosmarin (frisk)
250 g Champignon (eller i bakke)
1 l √ėl (f.eks. porter eller stout)
  Sm√łr (til stegning)
  Olie (til stegning)
400 g Cheddar ost (lagret)
1 kg Butterdej
1 Æg (til pensling)
Vejledning

Stuvning:

Sk√¶r det meste fedt samt¬†sener fra k√łdet og sk√¶r det derefter i tern.

Steak pie

Hak l√łg og hvidl√łg og sk√¶r guler√łdder og bladselleri i sm√• stykker.

Steak pie

Rens champignonerne og skær dem i skiver.

Steak pie

Opvarm en stegegryde med sm√łr og olie¬†og kom¬†l√łg og hvidl√łg heri.

Sauter dem ved ret lav varme, s√• l√łgene¬†bliver blanke, men ikke brune.

Skru op for varmen og tils√¶t de √łvrige gr√łntsager.¬†Steg dem med, til de tager en anelse farve og falder lidt sammen.¬†

Tag gr√łntsagerne op af gryden og s√¶t dem til side.

H√¶ld mere fedtstof i gryden og brun k√łdet¬†ad et par omgange.

Det er vigtigt, at du ikke kommer for meget k√łd i gryden ad gangen, da k√łdet vil s√¶nke temperaturen p√• fedtstoffet og dermed¬†komme til at koge i stedet for at stege.

N√•r alt k√łdet er brunet godt igennem, kommes gr√łntsagerne tilbage i gryden.

H√¶ld √łllet op i en kande og derefter over i gryden (det¬†forhindrer, at det skummer over i gryden).

Tilsæt rosmarin.

Steak pie

Steak pie

Lad retten simre ved lav varme¬†i cirka 2 1/2 time, til k√łdet er godt m√łrt.

Tag gryden af varmen.

Riv osten og kom halvdelen i retten.

Lad retten k√łle lidt af, inden du g√•r videre med opskriften.

 

Samling af retten: 

Rul halvdelen af butterdejen ud, s√• den passer i den/de form(e), du vil bruge. Dejen skal h√¶nge cirka 1 centimeter¬†ud over siderne, s√• den skal v√¶re en anelse st√łrre end fadet.

Kom det afk√łlede fyld¬†p√•.

Pensl dejkanten med lidt vand.

Rul den anden halvdel af butterdejen ud og læg den over fyldet i formen(e). Her skal dejen ligeledes ligge 1 centimeter ud over kanten.

Sk√¶r overskydende dej af og¬†tryk¬†dejkanterne sammen.¬†Klem gerne sammen med fingrene, s√• der dannes en vandret b√łlgeform langs med kanten.

Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken.

Rids evt. dejlåget uden at skære igennem og lav et par huller med en kniv, så dampen kan slippe ud under bagningen. 

Pensl dejen med  sammenpisket æg.

Bages i en 190¬†grader varm ovn i cirka 45 minutter,¬†til pien¬†er gylden og spr√łd.

Steak pie

Steak pie

Steak pie

Steak pie

Noter

Du kan lave dine pies i pr√¶cis den st√łrrelse, du √łnsker. Lav f.eks. sm√• minipies til madpakken - husk blot at forkorte bagetiden.¬†

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier