fbpx Squash boller 😋 | opskrifter | GastroFun.dk

Squash boller

Squash boller
Beskrivelse

LĂŚkre og sunde boller med revet squash og gode fibre.

Bollerne har sprød skorpe og en let fugtig konsistens, og sü mÌtter de godt, uden at vÌre for tunge.

Spis bollerne til kaffe eller te, eller bag en god portion og frys dem ned, sü du har lÌkkert brød til morgenmaden.

Udbytte
15 stk.
Foreberedelsestid
4 timer
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
4 timer, 20 minutter
Ingredienser
1⁄2 l Vand
2 dl Hvedekerner (knĂŚkkede)
1 spsk Groft salt
1 spsk Honning (flydende)
1 1⁄2 spsk Olie (raps- eller olivenolie)
2 dl A38 (eller et lignende surmĂŚlksprodukt)
1⁄2 dr GĂŚr
1 Squash (mellemstor)
200 g Rugsigtemel (eller andet groft mel)
400 g Hvedemel
Vejledning

Kom vand, hvedekerner og hørfrø i en gryde og bring langsomt ingredienserne i kog.

Nür det koger, sü sluk for gryden og lad blandingen stü og trÌkke i 30 minutter.

HÌld i en skül og rør salt, honning, olie og A38 i.

Nür blandingen er hündvarm, røres gÌren i.

Riv squashen groft og rør den i.   

Rør melet i lidt ad gangen til du har en blød dej. Den skal ikke kunne Ìltes med hÌnderne, men den skal hÌnge godt sammen.

Rør dejen sammen i mindst 5 minutter.

Drys overfladen med mel og stil dejen til hÌvning, dÌkket af et fugtigt klÌde, i cirka 3 timer. 

Vend dejen ud pü et meldrysset bord uden at røre for meget ved den.

Form med en ret stor ske dejen til boller direkte pü en plade med bagepapir.

Drys  bollerne med lidt mel og lad dem efterhÌve i cirka 30 minutter.

Bag bollerne nederst i ovnen ved 220 grader i 20-30 minutter. De skal lyde hule, nür du banker dem i bunden.

Køl dem af pü en rist.

Bollerne kan fryses.

Squash boller

Squash boller

Kategori
SvĂŚrhedsgrad
Sociale medier