fbpx ūüźüSpinatroulade med laks | opskrifter | GastroFun.dk

Spinatroulade med laks

Spinatroulade med laks
Sidst ændret:
Tirsdag den 13. august, 2019 - 12:50
Beskrivelse

Lakseroulade er en fremragende hapser til gæsterne, og med spinat bliver den bare endnu mere farvestrålende og næringsrig!

Jeg serverede den til den årlige påskefrokost for venner og bekendte, og de små runde lækkerier var mere end populære: 1-2-3, så var dét fad tomt!

- og s√• var de fantastisk¬†nemme¬†at have med at g√łre, fordi de¬†kunne laves allerede dagen i forvejen. S√• var der lige lidt mere tid til at kr√¶se om g√¶sterne. Snedigt!

Skal det v√¶re rigtig, rigtig¬†nemt? Lav dem med tortillapandekager i stedet! Der findes efterh√•nden mange sp√¶ndende smagsvarianter derude, s√• det er bare med at eksperimentere. Pr√łv f.eks. med grove tortillaer.

Sværhedsgrad
Udbytte
10 stk
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
225 g Spinat (frossen, hakket)
3 Æg (delt i blommer og hvider)
  Piskefl√łde (0,5 dl)
1 spsk Hvedemel (valgfrit)
150 g Fl√łdeost (naturel)
  Citronsaft (1,5 spsk.)
1 spsk Sennep
1 bdt Purl√łg
100 g R√łget laks (i skiver)
1 knsp Cayennepeber
  salt og peber (efter smag)
Vejledning

Spinatbund

Start med at to spinaten op og "vrid" den fri for den væske.

Put spinat, fl√łde, mel, √¶ggeblommer, salt og peber i en foodprocessor og blend indtil konsistensen er lind og cremet.

Æggehviderne piskes stive og vendes meget forsigtigt i spinatblandingen.

Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel blandingen herpå i en firkant på 0,5-1 centimeters tykkelse.

Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.

Kom bagepladen i den nu opvarmede ovn og bag spinatbunden i 15 til 20 minutters tid - du kan også mærke efter, om bunden har sat sig ved at trykke let på den med fingrene.

Tag spinatbunden ud af ovnen og lad den afk√łle helt.¬†

L√¶g et nyt stykke bagepapir p√• k√łkkenbordet.

N√•r spinatbunden er afk√łlet, l√¶gges den p√• det nye bagepapir og med bunden opad, og det gamle bagepapir tr√¶kkes af.

 

Fyld

Kom fl√łdeosten i en sk√•l med sennep og citronsaft.

Hak peberfrugt og purl√łg fint og kom det i blandingen.

Tag et sk√¶rebr√¶t og sk√¶r laksen i mindre stykker. Tilf√łj til blandingen og smag til med salt og peber.

Fordel blandingen på den kolde spinatbund.

Rul stramt sammen til en roulade - her kan bagepapiret v√¶re et¬†hj√¶lpev√¶rkt√łj, lidt ligesom n√•r man ruller sushi med en bambusm√•tte ;-)

Serv√©r¬†straks for de sultne g√¶ster eller stil p√• k√łl indtil servering. Lakserouladen kan snildt holde sig flere dage i k√łleskabet, s√• l√¶nge den er godt pakket ind!

Hvis den skal fryses, s√• skriv dig bag √łret, at det kan g√• udover laksens smag og at fl√łdeosten godt kan blive lidt grynet.

Spinatroulade med laks

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Vi vil have laks - straks!
Artikel
Redaktion
Vores bedste fiskeopskrifter
Artikel
Redaktion