fbpx ūüĆĮSpinatpandekager med kylling | opskrifter | GastroFun.dk

Spinatpandekager med kylling

Spinatpandekager med kylling
Sidst ændret:
Mandag den 6. januar, 2020 - 15:23
Beskrivelse

Spinatpandekager er geniale som madpandekager, fordi man lige f√•r sneget lidt ekstra gr√łnt ind i hverdagen! I bogstaveligste forstand. Spinaten giver nemlig en flot farve til pandekagerne. Jeg valgte s√• at brugte lidt gr√łn frugtfarve for at g√łre dem endnu mere sp√¶ndende overfor min 3 √•rige-datter, Karen.

Spinatpandekager med kylling

Jeg overvejer faktisk, om jeg n√¶ste gang skal pr√łve med lyser√łd frugtfarve! Lyser√łd er nemlig hendes yndlingsfarve¬†;-)

Spinatpandekagerne er ogs√• en smart m√•de at f√• brugt diverse rester fra k√łleskabet, s√• man undg√•r madspild. Jeg brugte couscous til at fylde pandekagerne med, men du kan ogs√• sagtens bruge kogte ris, for eksempelvis hvis du har en rest liggende fra g√•rsdagens aftensmad. Gr√łntsagerne kan du selvf√łlgelig ogs√• udskifte¬†med andre gr√łntsager, alt afh√¶ngigt af¬†hvad du¬†lige har liggende i k√łleskabet.

 

Spinatpandekager med kylling opskrift

Sværhedsgrad
Udbytte
6 personer
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
45 minutter
Hviletid
5 minutter
Tid i alt
55 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Spinatpandekager (14 stk.))
6 dl Mel
9 dl Mælk
1 spsk Salt
100 g Spinat (frossen. Opt√łet og blendet)
  Frugt farve (gr√łn. Kun for synets skyld - kan sagtens udelades)
  Olie (smagsneutral, til stegningen. Kan erstattes af sm√łr eller margarine)
  Opskriftsgruppe (Fyld)
2 pk Hakket Kylling (cirka 900 gram)
  Olie (smagsneutral - til stegningen)
2 L√łg (finthakket)
2 fed Hvidl√łg (finthakket)
250 g K√•l (grofthakket. Jeg brugte r√łdk√•l)
1 Peberfrugt (grofthakket)
1⁄2 Chili (frisk. finthakket)
1 1⁄2 spsk Karry
1 tsk Paprika
1⁄2 tsk Gurkemeje (kan udelades)
3 dl Hvidvin
  Opskriftsgruppe (Couscous)
1 dl Couscous
2 dl Vand
Vejledning

Spinatpandekager

  1. Start med at blende spinaten med lidt mælk. Enten med en blender eller stavblender.

  2. Bland resten af ingredienserne i og steg cirka 1 deciliter dej ad gangen i olie på panden.

  3. Sæt de færdige spinatpandekager til side og hold dem eventuelt lune under et viskestykke.

 

Fyld

  1. Tag gerne k√łdet ud af k√łleskabet en halv time f√łr - s√• steges det lettere fremfor at blive kogt.

  2. Find en stor sauterpande.

  3. Varm panden godt op og tilf√łj olie.

  4. Tils√¶t f√łrst den ene¬†pakke hakkede kylling og lad det brune af. H√¶ld k√łdet over i en sk√•l sammen med v√¶den, og steg herefter den anden pakke k√łd. P√• den m√•de bevarer panden nemmere sin h√łje temperatur, hvilket sikrer, at k√łdet ikke kommer til at koge.¬†Mens k√łdet steges, hakkes alle gr√łntsagerne.

  5. Kom olie på panden og tilsæt karry, så det bliver "brændt af". Det får det til at smage bedre.

  6. Tils√¶t de hakkede gr√łntsager og krydr med salt, peber, cayennepeber, paprika, l√łgpulver, hvidl√łgspulver og eventuelt¬†gurkemeje, hvis du vil have det hele lidt mere gult.

  7. Lad det stege ved middelh√łj varme, indtil gr√łntsagerne bliver lidt bl√łde. Det tager 5-10 minutter.

  8. Tilsæt hvidvin, sæt et låg på og skru ned for blusset.

  9. Lad det simre videre i 5 - 10 minutter mere.

 

Couscous

  1. Hæld couscous i en skål.
  2. Tilsæt kogende vand og lad det stå og trække i 10 minutter. Herefter er det klar til brug.

 

Madpandekager

Pandekagerne er reelt set klar til spisning, men jeg foretrækker at gratinere dem lidt også:

  1. Placer en pandekage på bordet, kom 1 spiseskefuld couscous (eller ris), 1 grydeskefuld fyld og 1 spiseske revet ost i midten af pandekagen.

  2. Fold pandekagen sammen ved f√łrst at folde to sider¬†sammen efterfulgt af de sidste to sider, s√• du f√•r en firkantet pandekagepakke.

  3. Læg pakken på en bageplade med bagepapir og gentag med de resterende pandekager. Jeg fik i alt 14 fyldte pandekager ud af min portion, plus lidt fyld tilovers, som jeg vil lave en anden dag med et spejlæg til frokost.

  4. Sæt bagepladen med pandekagepakkerne i en forvarmen ovn ved 200 grader varmluft.

  5. Lad dem bage i 10 - 15 minutter. Lad dem gerne stå i 5 minutter, inden de spises.

Spinatpandekager med kylling

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbr√łdsdej her:

 

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Spinatpandekager med fyld
Opskrift
Anne Mette Autzen
Madpandekager med kylling
Opskrift
Per Asmussen