fbpx 🌯Spinatpandekager med kylling | opskrifter | GastroFun.dk

Spinatpandekager med kylling

Spinatpandekager med kylling
Sidst ændret:
Mandag den 6. januar, 2020 - 15:23
Beskrivelse

Spinatpandekager er geniale som madpandekager, fordi man lige får sneget lidt ekstra grønt ind i hverdagen! I bogstaveligste forstand. Spinaten giver nemlig en flot farve til pandekagerne. Jeg valgte så at brugte lidt grøn frugtfarve for at gøre dem endnu mere spændende overfor min 3 årige-datter, Karen.

Spinatpandekager med kylling

Jeg overvejer faktisk, om jeg næste gang skal prøve med lyserød frugtfarve! Lyserød er nemlig hendes yndlingsfarve ;-)

Spinatpandekagerne er også en smart måde at få brugt diverse rester fra køleskabet, så man undgår madspild. Jeg brugte couscous til at fylde pandekagerne med, men du kan også sagtens bruge kogte ris, for eksempelvis hvis du har en rest liggende fra gårsdagens aftensmad. Grøntsagerne kan du selvfølgelig også udskifte med andre grøntsager, alt afhængigt af hvad du lige har liggende i køleskabet.

 

Spinatpandekager med kylling opskrift

Sværhedsgrad
Udbytte
6 personer
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
45 minutter
Hviletid
5 minutter
Tid i alt
55 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Spinatpandekager (14 stk.))
6 dl Mel
9 dl Mælk
3 Æg
1 spsk Salt
100 g Spinat (frossen. Optøet og blendet)
  Frugt farve (grøn. Kun for synets skyld - kan sagtens udelades)
  Olie (smagsneutral, til stegningen. Kan erstattes af smør eller margarine)
  Opskriftsgruppe (Fyld)
2 pk Hakket Kylling (cirka 900 gram)
  Olie (smagsneutral - til stegningen)
2 Løg (finthakket)
2 fed Hvidløg (finthakket)
250 g Kål (grofthakket. Jeg brugte rødkål)
1 Peberfrugt (grofthakket)
1⁄2 Chili (frisk. finthakket)
1 1⁄2 spsk Karry
1 tsk Paprika
1 tsk Løgpulver
1⁄2 tsk Gurkemeje (kan udelades)
3 dl Hvidvin
  Opskriftsgruppe (Couscous)
1 dl Couscous
2 dl Vand
Vejledning

Spinatpandekager

  1. Start med at blende spinaten med lidt mælk. Enten med en blender eller stavblender.

  2. Bland resten af ingredienserne i og steg cirka 1 deciliter dej ad gangen i olie på panden.

  3. Sæt de færdige spinatpandekager til side og hold dem eventuelt lune under et viskestykke.

 

Fyld

  1. Tag gerne kødet ud af køleskabet en halv time før - så steges det lettere fremfor at blive kogt.

  2. Find en stor sauterpande.

  3. Varm panden godt op og tilføj olie.

  4. Tilsæt først den ene pakke hakkede kylling og lad det brune af. Hæld kødet over i en skål sammen med væden, og steg herefter den anden pakke kød. På den måde bevarer panden nemmere sin høje temperatur, hvilket sikrer, at kødet ikke kommer til at koge. Mens kødet steges, hakkes alle grøntsagerne.

  5. Kom olie på panden og tilsæt karry, så det bliver "brændt af". Det får det til at smage bedre.

  6. Tilsæt de hakkede grøntsager og krydr med salt, peber, cayennepeber, paprika, løgpulver, hvidløgspulver og eventuelt gurkemeje, hvis du vil have det hele lidt mere gult.

  7. Lad det stege ved middelhøj varme, indtil grøntsagerne bliver lidt bløde. Det tager 5-10 minutter.

  8. Tilsæt hvidvin, sæt et låg på og skru ned for blusset.

  9. Lad det simre videre i 5 - 10 minutter mere.

 

Couscous

  1. Hæld couscous i en skål.
  2. Tilsæt kogende vand og lad det stå og trække i 10 minutter. Herefter er det klar til brug.

 

Madpandekager

Pandekagerne er reelt set klar til spisning, men jeg foretrækker at gratinere dem lidt også:

  1. Placer en pandekage på bordet, kom 1 spiseskefuld couscous (eller ris), 1 grydeskefuld fyld og 1 spiseske revet ost i midten af pandekagen.

  2. Fold pandekagen sammen ved først at folde to sider sammen efterfulgt af de sidste to sider, så du får en firkantet pandekagepakke.

  3. Læg pakken på en bageplade med bagepapir og gentag med de resterende pandekager. Jeg fik i alt 14 fyldte pandekager ud af min portion, plus lidt fyld tilovers, som jeg vil lave en anden dag med et spejlæg til frokost.

  4. Sæt bagepladen med pandekagepakkerne i en forvarmen ovn ved 200 grader varmluft.

  5. Lad dem bage i 10 - 15 minutter. Lad dem gerne stå i 5 minutter, inden de spises.

Spinatpandekager med kylling

Læs også
Spinatpandekager med fyld
Opskrift
Anne Mette Autzen
Madpandekager med kylling
Opskrift
Per Asmussen
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier