fbpx ūü•ėSpeltotto med √¶rter, citron og hasseln√łdder | opskrifter | GastroFun.dk

Speltotto med √¶rter, citron og hasseln√łdder

Speltotto med √¶rter, citron og hasseln√łdder
Sidst ændret:
Torsdag den 4. juli, 2019 - 11:22
Beskrivelse

En dejlig l√łs speltotto, der smager af sommer, men som kan laves hele √•ret, fordi der bruges frosne √¶rter.¬†

Retten er en vegetarret og et godt bud p√• en k√łdfri ret.

Vi har f√•et opskriften fra bogen: "Meget mere gr√łnt fra River Cottage".

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
40 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
75 g Hasseln√łdder (med eller uden hinder)
2 spsk Olivenolie (eller rapsolie)
1 L√łg (stort og hakket)
4 fed Hvidl√łg (sk√•ret i skiver)
250 g Perlespelt (eller perlebyg - gerne udbl√łdt i koldt vand i 20 minutter)
1 Citron (stor og uspr√łjtet)
  Peber (Fra kv√¶rn)
  Bredbladet persille (Hakket (til serveringen))
  Olivenolie (Ekstra jomfru. Til at dryppe med)
Vejledning

Knus hasseln√łdderne groft med en morter og st√łder, eller pak dem ind i et viskestykke og bank dem med en kagerulle, s√• de g√•r i stykker. Kom n√łdderne p√• en stegepande med 1 spsk. olie og lidt salt og steg forsigtigt i 1-2 minutter, til de er gyldne ‚Äď pas p√•, de branker hurtigt. Vip dem over p√• en tallerken og stil dem til side.¬†

Varm 1 spsk. olie i en mellemstor gryde. Tils√¶t l√łg og 1 nip salt og steg forsigtigt i cirka 10 minutter, til l√łget er bl√łdt ‚Äď r√łr rundt nogle gange undervejs. Tils√¶t hvidl√łg og steg yderligere 1 minut. Tag panden af varmen.¬†

Skyl perlespelt eller perlebyg i en si og vip dem over i en gryde. Tils√¶t 1 nip salt og h√¶ld rigeligt koldt vand ved, s√• det d√¶kker (kornene opsuger rigtig meget). Bring det i kog, skru ned for varmen og lad det simre, til kornene er m√łre. Byg tager 35-40 minutter, spelt cirka 20 minutter.¬†

Mens kornene koger, stilles gryden med bl√łde l√łg tilbage p√• varmen. Tils√¶t halvdelen af √¶rterne og den varme bouillon. Bring det i kog og lad det simre i 2 minutter. Tag gryden af varmen og brug en stavblender til at g√łre indholdet i gryden til en st√¶rk gr√łn, tynd pure.

N√•r kornene er knap m√łre, tils√¶ttes den anden halvdel √¶rter. Lad det simre i 1-2 minutter, til b√•de korn og √¶rter er m√łre. H√¶ld vandet fra.¬†

Vend spelt eller byg og √¶rter med den varme gr√łnne pure (varm den eventuelt forsigtigt op igen). Krydr med salt og peber og r√łr rundt.

Fordel speltottoen i varme serveringssk√•le, riv citronskal over og drys med ristede hasseln√łdder. Tils√¶t eventuelt lidt persille og dryp med ekstra jomfruolie. Halver citronen og giv hver sk√•l et dryp saft. Krydr en ekstra gang med salt og peber og server.¬†

Noter

Byt ud:

Korn: Brug brune ris i stedet for spelt eller byg.

Gr√łnt: Erstat halvdelen af √¶rterne med sm√• hesteb√łnner ‚Äď kom dem i en simrende spelt.¬†

Source

Vi har opskriften fra forlaget Stranberg Publishing.

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også