Spanske kartofler

Dejlige og lækre kartofler, der ved hjælp af røget paprika, tomatpuré og hvidløg får dine tanker mod det sydlige og varme Spanien.
Vi har opskriften fra bogen: "Vild med rødder", skrevet af forfatterne: Marie Melchior & Betina Hastoft.
Rør olivenolie sammen med tomatpuré og røget paprika. Pil hvidløgene og pres dem ned i tomatpuréen med en hvidløgspresser. Rør blandingen sammen.
Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker. Læg kartoflerne på en bageplade med bagepapir. Vend kartoflerne med tomatblandingen.
Krydr med havsalt og peber. Sæt pladen i ovnen og bag kartoflerne i 45 minutter. Vend kartoflerne, når de er halvvejs, så de bliver sprøde over det hele.
Dryp kartoflerne med citronsaft efter 40 minutter og sæt pladen tilbage i ovnen de sidste 5 minutter.
Skyl tomaterne og skær dem i halve. Server kartoflerne med tomater og friskhakket basilikum.



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.