Spaghetti med kødboller

Billede
Spaghetti med kødboller
Description

Lady og Vagabonden gjorde denne ret verdensberømt og den er elsket af alle, både store som små. Vores opskrift kan laves på under 30 minutter og smager lækkert. En perfekt hverdagsret i en travl familie. 

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
25 minutter
Ingredienser
  Krydderier (Salt og peber)
  Krydderurter (Oregano og basilikum. Tørret kan også sagtens bruges)
2 fed Hvidløg
1 Løg
1 tsk Olivenolie
1 Løg
1 dl Hvidvin
1 dl Fløde
  Krydderier (Salt, peber, sukker, citronsaft og eddike)
500 g Spaghetti
  Salt
  Parmesan (Frisk)
  Basilkum (Frisk)
Vejledning

Tomatsovs

Sovsen laves ved at først stege de finhakkede løg og hvidløg i olivenolie for derefter at tilsætte hvidvinen. Har du ikke hvidvin, så brug f.eks. rødvin. Når vinen er næsten fordampet, tilsæt så de hakkede tomater og lad det simre i 5-10 minutter. Derefter tilsættes fløden og lad det igen simre i et par minutter. Smag til med salt, peber, sukker, citronsaft og eddike (f.eks. balsamico).

 

Kødboller

Start med at hakke løget og hvidløget fint. Blancher hurtigt din oregano og basilikum, hvis du bruger friske krydderurter.

Kødbollerne laves at blande oksehak med oregano, basilikum, salt, peber, hvidløg, revet løg - trillet til små søde kugler.

De skal tilberedes i ovnen i 15 minutter og derefter ned i den lækre varme tomatsovs.

 

Spaghetti

Kog din spaghetti efter posens anvisninger i rigeligt salt.

Vi beregner typisk 125 gram pr. person.

 

Servering

Placer spaghettien i bunden af tallerkenen og hæld tomatsovsen med kødboller henover.

Derefter riv rigelige mængder frisk parmesan og en masse frisk basilikum henover.

Spaghetti med kødboller

Noter

I stedet for hakket tomater kan du også bruge passata.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier