fbpx 🍝😍Spaghetti meatballs | opskrifter | GastroFun.dk

Spaghetti meatballs

Spaghetti meatballs
Beskrivelse

Hakket kalv og flæsk kan bruges til meget andet end frikadeller. Her bruger vi det i en lækker, italiensk inspireret pastaret, som både børn og voksne vil elske. Retten er hurtig og nem at tilberede og har masser af smag.

Velbekomme! 

Udbytte
4 Personer
Foreberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
1 tsk Salt
  Peber
  Krydderurter (timian, oregano og rosmarin - tørrede eller friske. )
1 Æg
4 spsk Rasp
2 fed Hvidløg (pressede)
1 Løg (revet groft)
1⁄2 Citron (revet skal og saft)
100 g Parmesan (fintrevet)
1 dl Vand
1 Løg
2 fed Hvidløg
1 1⁄2 dl Hvidvin
1 spsk Oregano (tørret)
5 dl Passata
  Sukker
  Krydderier (salt og peber)
  Chiliflager (eller cayennepeber)
  Olivenolie (til stegning)
400 g Spaghetti
  Parmesan (til servering)
Vejledning

Kødboller:

Rør det hakkede kød sejt med salt - brug elpiskerens dejkroge.

Tilsæt alle de øvrige ingredienser og rør farsen grundigt sammen. Den skal være ret fast.

Form med en teske eller dessertske dejen til mindre kugler og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. 

Spaghetti meatballs

Spaghetti meatballs

Bag kødbollerne i ovnen ved 250 grader varmluft i 10 minutter og derefter i 10 minutter ved 200 grader varmluft. Vend dem en gang undervejs.  

Spaghetti meatballs

 

Tomatsauce:

Løg og hvidløg hakkes fint.

Varm olivenolie op i en gryde og sauter løg og hvidløg i et par minutter.

Tilsæt tørret oregano og steg videre. 

Tilsæt hvidvin og lad det koge næsten væk.

Tilsæt passata og lad saucen simre ved svag varme i minimum 30 minutter - gerne længere.

Smag tomatsaucen til med gastrik, salt, peber, chiliflager/cayennepeber, sukker og citronsaft.

 

Servering:

Kog spaghettien efter pakkens anvisning. 

Vend tomatsaucen i spaghettien og anret den med kødbollerne ovenpå. 

Pynt med basilikumblade og server retten med revet parmesan. 

Spaghetti meatballs

 

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier