fbpx ūüćĚūüėćSpaghetti meatballs | opskrifter | GastroFun.dk

Spaghetti meatballs

Spaghetti meatballs
Beskrivelse

Hakket kalv og fl√¶sk kan bruges til meget andet end frikadeller. Her bruger vi det i en l√¶kker, italiensk inspireret pastaret, som b√•de b√łrn og voksne vil elske. Retten er hurtig og nem at tilberede og har masser af smag.

Velbekomme! 

Udbytte
4 Personer
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
1 tsk Salt
  Peber
  Krydderurter (timian, oregano og rosmarin - t√łrrede eller friske. )
4 spsk Rasp
2 fed Hvidl√łg (pressede)
1 L√łg (revet groft)
1⁄2 Citron (revet skal og saft)
100 g Parmesan (fintrevet)
1 dl Vand
1 1⁄2 dl Hvidvin
1 spsk Oregano (t√łrret)
5 dl Passata
  Sukker
  Krydderier (salt og peber)
  Chiliflager (eller cayennepeber)
  Olivenolie (til stegning)
400 g Spaghetti
  Parmesan (til servering)
Vejledning

K√łdboller:

R√łr det hakkede k√łd sejt med salt - brug elpiskerens dejkroge.

Tils√¶t alle de √łvrige ingredienser og r√łr farsen grundigt sammen. Den skal v√¶re ret fast.

Form med en teske eller dessertske dejen til mindre kugler og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. 

Spaghetti meatballs

Spaghetti meatballs

Bag k√łdbollerne i ovnen ved 250 grader varmluft i¬†10¬†minutter og derefter i 10¬†minutter ved 200 grader varmluft.¬†Vend dem en gang undervejs.¬†¬†

Spaghetti meatballs

 

Tomatsauce:

L√łg og hvidl√łg hakkes fint.

Varm olivenolie op i en gryde og sauter l√łg og hvidl√łg i et par minutter.

Tils√¶t t√łrret oregano og steg videre.¬†

Tilsæt hvidvin og lad det koge næsten væk.

Tilsæt passata og lad saucen simre ved svag varme i minimum 30 minutter - gerne længere.

Smag tomatsaucen til med gastrik, salt, peber, chiliflager/cayennepeber, sukker og citronsaft.

 

Servering:

Kog spaghettien efter pakkens anvisning. 

Vend tomatsaucen i spaghettien og anret den med k√łdbollerne ovenp√•.¬†

Pynt med basilikumblade og server retten med revet parmesan. 

Spaghetti meatballs

 

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier