fbpx ✅Southern 🍗fried chicken | opskrifter | GastroFun.dk

Southern fried chicken

Southern fried chicken
Beskrivelse

Lækker og velsmagende fried chicken, der efter en tur i frituregryde kan spises sammen med en dejlig dressing med sennep og honning. 

Retten er sprængfyldt med de gode smage fra de amerikanske sydstater.

Opskriften stammer fra bogen: "GEMYSE", skrevet af Mette Dalgaard Jensen.

Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
12 timer
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
12 timer, 10 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (FRIED CHICKEN)
1 kg Kyllingeoverlår (Udbenet og uden skind)
1 kg Andefedt
1 l Olie (Til fritering)
  Opskriftsgruppe (KRYDDERMIX TIL KYLLING)
20 g Salt
3 g Peber (Sort)
1 g Paprika
  Opskriftsgruppe (PANERING)
100 g Mel
60 g Panko (Rasp)
15 g Paprika
6 g Krydderier (Piment d' Espelette)
5 g Spidskommen (Stødt)
4 g Salt
320 g Yoghurt
  Opskriftsgruppe ( HONEY-MUSTARDDRESSING)
200 g Honning
175 g Sennep (Kryddersennep eller sød sennep)
2 g Salt
Vejledning

DAGEN FØR

Alle krydderierne blendes og gnides ind i kyllingeoverlårene.

Læg kyllingestykkerne i et fad med film henover og lad dem marinere på køl natten over.

 

PÅ DAGEN

Smelt andefedtet i en gryde og læg kyllingestykkerne i et ad gangen, så de dækkes hele vejen rundt af andefedt.

Sæt gryden til at varme på middel til svag varme.

Andefedtet må ikke koge, kun småboble.

Lad kyllingelårene confitere i ca. 2 timer.

Tag et stykke kylling op og tjek, om det er blevet mørt.

Hvis det er mørt, tages gryden af varmen, og kyllingelårene hviler i andefedtet, til det har nået stuetemperatur.

Bland alle de tørre ingredienser til paneringen godt sammen i en skål og kom dem herefter i et lille fad.

Bland ligeledes æggehvider, kærnemælk og yoghurt i en skål og kom det i et andet fad.

Vend de confiterede kyllingestykker først i de våde ingredienser og derefter i de tørre.

Hæld olien i en tykbundet gryde og varm den op til ca. 170 °C.

Friter 3-4 stykker paneret kylling ad gangen, til de er sprøde og gyldne.

Læg dem på fedtsugende papir.

 

HONEY-MUSTARD-DRESSING

Alle ingredienser vejes af i en høj skål og blendes sammen med en stavblender for at sikre, at honningen er helt opløst, og at dressingen er emulgeret ordentligt.

Smag evt. til med mere citronsaft og honning.

 

SERVERING

Læg de friterede kyllingestykker i en pæn skål og server med honey-mustard-dressing til at dyppe i ved siden af.

Gerne akkompagneret af en serviet til fingrene.

Source

Gemyse

Opskriften stammer fra bogen: "GEMYSE", skrevet af Mette Dalgaard Jensen.

Den udgives af Forlaget Muusmann og kan købes her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Hjemmelavet fastfood
Artikel
Redaktion
Friturestegt kylling
Opskrift
Per Asmussen
Friture med Flammer!
Opskrift
Food N' Fun