fbpx 🥩Sous Vide Ribeye | opskrifter | GastroFun.dk

Sous Vide Ribeye

Sous Vide Ribeye
Underrubrik
Perfection ✌🏼
Sidst ændret:
Mandag den 16. november, 2020 - 09:05
Beskrivelse

Lækker og saftig Ribeye, med perfekt indre og perfekt skorpe - hvem vil ikke sætte tænderne i sådan en? Jeg vil gerne!

Jeg har i denne opskrift brugt en Cote De Beouf fra Greater Omaha - købt ved www.Steak-Out.dk

I det her tilfælde har jeg shallow fry mayo seared den - mayo sear er hvor man smøre bøffen ind i mayonnaise før den får skorpe. Det lyder lidt mærkeligt, men det kan altså ikke smages på det endelige resultat. Det gør bare at skorpen bliver lidt mere mørkebrun og “crispy” - tænk på hvordan man også pensler en bolle med æg/mælk inden den skal i ovnen - det er lidt samme princip. Shallow fry er hvor man putter rigeligt med olie i en dyb pande og nærmest fritere emnet, uden det drukner totalt i olie.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
3 timer, 30 minutter
Tid i alt
3 timer, 35 minutter
Ingredienser
1 Ribeye (Gerne tyk)
  bdt Groft salt
2 tsk Mayonnaise
2 dl Rapsolie
Vejledning

Tænd din Sous Vide på 57 grader

Krydder din Ribeye - godt med groft salt, også på siderne.

Vakuumer den og put den ned i vandbadet.

Min Ribeye var 5cm tyk og gav den derfor 3 timer og 30 minutter. Hvis din er op til 3,5cm tyk kan man godt nøjes med 2 timer. Hvis den er tykkere, så vil jeg anbefale over, for at være sikker på at den er gennemvarmet til ønsket kernetemperatur.

Imens den er i badet plejer jeg at hakke lidt timian, og lidt forårsløg, så de er klar.

Når der er fem minutter tilbage på bøffen, tænd en kogeplade på max og sæt en støbejerns pande over med 2dl rapsolie på.

Når tiden er gået, skal ribeyen op af badet, posen åbnes og ribeyen tages ud og tørres grundigt med køkkenrulle eller et rent viskestykke.

Herefter pensles ribeyen med et tyndt lag mayonnaise - enten en god købe mayonnaise med lavt vand indhold, eller en hjemmelavet.

Nu skal den så på panden - 30-45 sekunder pr. side er rigeligt ved max varme. Giv også siderne lidt, så de også bliver brunet godt af.

Server eventuelt med timian kartofler og lidt grønt.

God fornøjelse og god appetit.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Hvordan kan du så komme i gang med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier