fbpx 🌰Sous vide majroe | opskrifter | GastroFun.dk

Sous vide majroe

Sous vide majroe
Beskrivelse

Majroe i sous vide.

Sådan endte jeg med en majroe med bid, en smule sødme og masser af dybde i smagen!

Majroen, også kaldt hvidroe, er en af de mere oversete roer. Den er i sæson fra maj til september og bruges ofte i ragout, frikassé m.v. Majroen skal tilberedes med nænsomhed for at bevare sin smag og sprødhed, og den kan f.eks. steges, dampes, grilles og bages, men også spises rå, f.eks. i råkost eller skåret ud i ultratynde skiver med lime- eller citronsaft, lidt olivenolie samt persille eller timian.

Og det er jo altsammen meget godt - men kan den tilberedes i sous vide? Jeg gik i køkkenet for at eksperimentere. Se her, hvordan også du kan tilberede en lækker majroe med sous vide-metoden.

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
50 minutter
Tid i alt
1 time, 5 minutter
Ingredienser
1 spsk Smør
Vejledning

Sæt dit sous vide-apparat på 85 grader (pro tip: nedbring opvarmningstiden ved at koge vandet på vandkedlen forinden. Tilføj derefter varmt vand fra hanen for at sænke vandtemperaturen)

Skræl majroen og skær den i stykker på 2-3 centimeters tykkelse.

Kom roestykker og smør i en vakuumpose.

Vakuumpak posen.

Sous vide majroe

Kom posen i det nu 85 grader varme vandbad.

Tilbered i 50 minutter.

Servér.

Sous vide majroe

Kategori

Mad


Vil du selv i gang med sous vide?

•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sværhedsgrad
Sociale medier