Sous vide lammekoteletter

Sous vide lammekoteletter
Beskrivelse

Lammekoteletter af 60 dages krogmodnet, dansk lam. Tilberedt perfekt i sous vide og stegt i ghee.

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
2 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 35 minutter
Tid i alt
1 time, 37 minutter
Ingredienser
3 Lammekotelet (Krogmodnet i 60 dage)
  Krydderier (Salt og peber)
5 g Ghee (Olie eller smør kan også bruges.)
Vejledning

Krydr kødet med salt og peber og vakuumpak det.

Lammekoteletter sous vide

Tilbered kødet i 1,5 time ved 56 grader i sous vide/vandbad. Da kødet er krogmodnet giver vi det kortere tid end "normale" lammekoteletter, som vi plejer at tilberede i 2 timer ved 56 grader.

Dup kødet tørt med et viskestykke/køkkenrulle inden det skal steges.

Varm en pande op på fuld drøn og læg din ghee (smørolie) på panden.

Steg kødet i cirka 20-30 sekunder på hver side og drys med en god flagesalt før serveringen.

Lammekoteletter sous vide

Noter

Har du ikke ghee, så varm den smagsneutrale olie op sammen med panden for derefter at hælde smørret på samtidig med kødet.

Source

Vil du selv i gang med sous vide?

•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge SousVide.dk, Imerco.dk, Skousen.dk, KitchenOne.dk eller KitchenTime.dk.


Sværhedsgrad
Sociale medier