fbpx Gulerødder Sous Vide Opskrifter 🥕 | opskrift på Gastro Fun

Sous Vide Gulerødder

Sous Vide Gulerødder
Beskrivelse

Grønsager har ofte et lidt blakket ry og kan tit ende med at blive for udkogte og spille en sekundær rolle på middagsbordet.

Det vi ofte ikke tænker over er, hvor lidt opmærksomhed vi giver dem i forhold til resten af måltidet. Tænk lige på hvor meget tid du bruger på at sørge for at stegen eller bøffen sidder lige skabet og noget af den kærlighed/opmærksomhed burde man bruge på ens grønsager. 

Hvis man ikke har tiden eller overskuddet til det, så er sous vide metoden perfekt til at sørge for at dine grønsager beholder smagen og ikke skylles ud med kogevandet. 

For at give dem ekstra smag, kan overfladen karamelliseres ved hjælp af en gasbrænder eller en hurtig tur på panden/grillen.

Udbytte
10 stk.
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
1 time, 5 minutter
Ingredienser
  Krydderurter (Estragon og timian)
15 g Smør
1 knsp Olie (Trøffelolie)
1 knsp Salt
Vejledning

Start med at at lægge krydderurterne i kogt vand i et par sekunder, så du er sikker på at jordrester/bakterier fjernes. Skræl gulerødderne men behold toppen på, da det visuelt ser flot ud.

Læg gulerødderne, smørret, olien og krydderurterne i en pose og vakuumpak den.

Tilbered dem i sous vide/vandbad ved 84 grader i 1 time.

Steg dem lynhurtigt på en pande/grill så de får en smule farve og karamelliseres. 

Er derefter klar til servering - velbekomme

Source

Skrevet af: Molekymi.dk


Vil du selv i gang med sous vide?

•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge SousVide.dk, Imerco.dk, Skousen.dk, KitchenOne.dk eller KitchenTime.dk.


Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier