fbpx Sous Vide Flæskesteg | opskrifter | GastroFun.dk

Sous Vide Flæskesteg

Lækker saftig Sous Vide flæskesteg med sprøde svær
Underrubrik
Sprøde svær er en selvfølge ✌🏼🤤
Sidst ændret:
Mandag den 16. november, 2020 - 09:20
Beskrivelse

Lækker og saftig flæskesteg med sprøde svær tilberedt Sous Vide - det er nemt og stressfrit!

Jeg vil anbefale at bruge ribbensteg/svinekam af høj kvalitet - www.Steak-Out.dk har krogmodnede ribbenstege og svinekamme af duroc grise, det er helt fantastisk DANSK svin i top kvalitet.

Sværhedsgrad
Udbytte
7 Portioner
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
6 timer
Tid i alt
6 timer, 30 minutter
Ingredienser
4 tsk Salt
1 tsk Peber
Vejledning

Tænd din Sous Vide på 60 grader celsius.

Derefter tjekker du sværene på stegen efter - den er typisk ridset på maskine, så den skulle gerne være noget nær perfekt. Den skal gå ned til fedtet, så hvert svær er tydeligt adskilt, men ikke ned til kødet.

Herefter skal den have godt med salt, sørg for at få saltet godt ned imellem sværene. Giv eventuelt også undersiden lidt peber og stop nogle laurbærblade imellem sværene.

Vakumer stegen, og så skal den ellers bare i baljen.

Når stegen er færdig efter 6 timer, så tændes ovnen på 250 grader celsius grill og stegen tages op af Sous Viden og pakkes ud.

Jeg plejer at lade stegen stå på et skærebræt på køkkenbordet imens ovnen varmes op, så den kan køle lidt af efter Sous Vide, inden den skal i ovnen, så kernetemperaturen ikke bliver højere end den skal være.

Herefter skylles stegen grundigt med kogene vand, for at få skyllet overskydende gelatine væk, der ellers får sværene til at klistre sammen.

Herefter duppes den tør med køkkenrulle eller et viskestykke. Det er vigtigt at få den tørret grundigt, også imellem sværene.

Så skal sværen saltes igen - sørg for at få saltet grundigt nede imellem sværene.

Så skal den bare i ovnen i midterste riller i 20-30 minutter. Åben lågen til ovnen jævnligt, så dampen kan komme ud - det giver sprødere svær. Jeg plejede faktisk at lade lågen stå på klem, men jeg er blevet gjort opmærksom på, at det kan skade skabe og andet inventar, ved så høje temperaturer, så det er på eget ansvar. Hold godt øje med stegen, sværene skal være sprøde men må selvfølgelig ikke branke. Når sværene ser færdige ud, tages flæskestegen ud af ovnen.

God fornøjelse og god appetit.

 

 

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Hvordan kan du så komme i gang med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier