fbpx Sous Vide Culotte (Krogmodnet/dryaged) | opskrifter | GastroFun.dk

Sous Vide Culotte (Krogmodnet/dryaged)

Sous Vide Culotte (Krogmodnet/dryaged)
Beskrivelse

Denne opskrifter kombinerer 3 af vores yndlingsteknikker mht. godt oksekød: Dryaging, sous vide og grill. 30 dages tørmodning for derefter at få 4 timer i vandbaddet og til sidst stegeskorpe på grillen.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
4 timer
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
4 timer, 5 minutter
Ingredienser
1 Okseculotte (Dryaged i 30 dage)
Vejledning

Vi valgte af vores okseculotte skulle tørmodnes i 30 dage.

Sådan så stegen ud frisk: 

Okseculotte

Efter 10 dage i modningsskabet:

Okseculotte

Efter 30 dage i modningsskabet:

Okseculotte

 

Kødet blev trimmet lidt (det kunne sagtens trimmes hårdere, men min søn og jeg kan godt lide den beef-jerky-agtige skorpe).

Kødet blev krydret med salt og peber og vakuumpakket.

Derefter blev det tilberedt 4 timer ved 54 grader sous vide/vandbad.

Kødet blev taget op af vandbadet, ud af vakuumposen og duppet tørt.

Stegeskorpen lavede vi på gasgrillen ved højest mulig varme.

Kategori

Vil du selv i gang med sous vide?

•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sværhedsgrad
Sociale medier