fbpx 🥩 Sous Vide Brontosaurus Steak 🥩 | opskrifter | GastroFun.dk

Sous Vide Brontosaurus Steak

Sous Vide Brontosaurus Steak
Beskrivelse

Brontosaurussteak er en bøf skåret af oksebov. Okseboven er normalt ikke et stykke kød, man forbinder med steaks, og det er da også en typisk braiseringsudskæring, der som udgangspunkt skal have lang tid i gryden eller ovnen for at blive mørt. Der er imidlertid masser af smag i bovstykket, og tilberedt rigtigt er det et stykke kød fuld af smag, som er vanskeligt at opnå fra andre udskæringer. 

I denne opskrift går vi anderledes til værks med kødstykket, i og med vi først tilbereder det sous vide i 8 timer. Den lange tilberedningstid under lav temperatur gør kødet så mørt, at det efterfølgende kan steges på panden og serveres som en steak - en virkelig lækker én af slagsen!   

Udbytte
2 Personer
Foreberedelsestid
8 timer
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
8 timer, 10 minutter
Ingredienser
1 Brontosaurussteak (Bøf skåret af oksebov, 400 gr. )
  Krydderier (salt og peber)
  Smør (til stegning)
Vejledning

Start med at vakuumpakke kødet i en vakuumpose. Det er vigtigt, at enderne svejses godt sammen, så der ikke trænger vand i kødet når det efterfølgende sænkes ned i vandbadet.

Find en passende beholder til dit vandbad - f.eks. en kasse eller gryde - og læg gerne en rist i bunden af beholderen, som kødet kan ligge på. Risten gør, at vandet kan cirkulere optimalt omkring kødet. Læg det vakuumpakkede kød på risten og placer din sous vide-stav i karret.

Hæld varmt vand fra hanen over kødet, til det står cirka 1 centimeter over markeringen på staven, og kødet er lige netop dækket af vand. 

Indstil temperaturen på sous vide-staven til 56 grader og tiden til 8 timer. Læg låg på karret/gryden for at holde på temperaturen og undgå, at vandet fordamper. 

Efter tilberedningen tages kødet op af vandbadet og ud af vakuumposen. Læg kødet på et skærebræt og aftør det med enten køkkenrulle eller et viskestykke. 

Opvarm en stegepande med smør og brun kødet på panden, til det har fået en god stegeskorpe. 

Steg bøfferne færdige ved middel varme, stegetiden afhænger af om du foretrækker din bøf rosa eller gennemstegt. Krydr kødet med salt og peber. 

Tag kødet af panden og skær det i skiver - husk at skære på tværs af kødfribene. 

Server straks!

Noter

Annonce:

Vores vinsamarbejdspartner BayVine.dk anbefaler følgende:

Vi anbefaler Vieira de Sousa Vintage 2009
Vieira de Sousa Vintage 2009 er en vin med dobbelt potentiale! Drik den nu og mærk eller de helt friske frugter og de let krassende taninner, men denne kraft gør samtidig at der helt klart er nogle års lagring gemt i denne vin.

Læs mere om vinen og køb den her

Kategori

Mad


Vil du selv i gang med sous vide?

•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sværhedsgrad
Sociale medier