fbpx ūüĎÖ S√łtunge med klassisk sovs ‚úÖ | opskrifter | GastroFun.dk

S√łtunge med klassisk sovs

S√łtunge med klassisk sovs
Beskrivelse

Dampet s√łtunge p√• et leje af gulerod og l√łg kogt i fond.
Sovsen er nedkogt fiskefond med fl√łde. Retten er velsmagende og let at lave.

Vi har fået den dygtige madblogger Erland Hansen fra Fjordrejen.dk til at skrive denne ret til os. 

Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
40 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
4 S√łtungefilet (8 hvis det er til en hovedret)
1 dl Hvidvin
1⁄2 dl Fiskefond
1⁄2 kg Fiskeskrog (Fra en hvid fisk, f.eks. fra hvid fisk ‚Äď r√łdsp√¶tte, pighvar, s√łtunge.)
  Krydderurter (Persille og Laurb√¶rblade)
3 dl Hvidvin
2 L√łg (Bananskalottel√łg)
1⁄4 l Fl√łde
  Purl√łg (Til pynt)
Vejledning

S√łtungefilet

Drys fileterne med salt/sukker og s√¶t dem p√• k√łl mindst 1 time.
Kom fileterne i et ildfast fad og kom et lille glas hvidvin ved.
Kom det i ovnen ved 150 grader i cirka¬†5-7 minutter, til fisken er lun i centrum (tjek evt. med k√łdn√•l).
Dryp med citronsaft.

 

Gulerod og l√łg

Sk√¶r guler√łdderne i sm√• tern og l√łget i tynde ringe.
Kog dem al dente i 1/2 dl fond.

 

Fiskefond

Skyl benene og fjern blodet fra skroget..
Kom alt op i en gryde og spæd evt. med vand i så det dækker. 
Men bedst hvis man kan komme så lidt vand i som muligt da det senere skal koges ned (dvs. noget af vandet væk igen).
Kog det op og begynd at fjerne det skum der dannes på overfladen (protein med urenheder).

Lad det simre 20 minutter og sluk. Lad det stå yderligere 10 minutter inden man sigter det.Kog nu ned til ca. 1/3 så er den klar til at blive brugt eller fryses til en anden god gang. 
 

Sovsen

Brug samme m√¶ngde fl√łde som du har tilbage af fiskefond og kog det yderligere ind.
Smag til med salt/peber.

 

Servering

Kom l√łg/gulerod i en varm dyb tallerken og fisken oven p√•.
Kom sovs oven p√• og drys med hakket purl√łg.

S√łtunge

Noter

Fiskefonden kan holde 2-3 måneder i fryseren.

Fond af f.eks. laks kan gå hen og blive bitter, så brug hvid fisk.

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier