Sooji ka halwa (Pakistansk dessert)

Sooji ka halwa (Pakistansk dessert)
Sidst ændret:
Tirsdag den 8. december, 2020 - 12:32
Beskrivelse

sᴏᴏᴊɪ ᴋᴀ ʜᴀʟᴡᴀ.

En tradionel pakistansk dessert bestående af semolina, sukker og ghee/smør eller olie.

Jeg har lært denne opskrift af min morfar (Allah yerhamu) og den er bare SÅ god 😁

Sværhedsgrad
Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
2 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
17 minutter
Ingredienser
180 g Semolina (fin)
160 g Sukker
2⁄3 Kardemommekapsel (knækket)
150 g Olie (smagsneutral, kan erstattes af smør/ghee)
7 dl Vand (cirka*, blandet med lidt farve)
  Pistacienødder (eller mandler til pynt)
Vejledning

1. I en pande varmes olie eller smør op. Tilføj hel kardemomme (husk at knække/åbne dem) og lad det stege 1-2 minutter ved høj varme.

2. Tilføj nu semolina og skru ned for varmen til medium. Rør rundt i 7-10 minutter eller indtil semolina frigiver sin duft.

3. Skru op for varmen, tilføj nu sukker og bland det godt sammen. Pas på at sukkeret ikke brænder på.

4. Tilføj nu vandet - pas på det sprøjter - og rør godt rundt. Rør rundt 2-3 minutter eller indtil halwa ikke klistre til panden.

Pynt med tørrede nødder og evt. kokos på toppen.

Noter

*mængden af vand tilføjes alt efter hvor flydende konsistens man ønsker halwa skal have.

Kilde

Følg mig på Instagram her

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier