fbpx 🥗Sommersalat med rejer🦐 | opskrifter | GastroFun.dk

Sommersalat med rejer

Sommersalat med rejer
Beskrivelse

En frisk og lækker sommersalat af rejer, sprød salat og friske grøntsager. Det gode ved denne salat er, at du ikke behøver følge opskriften slavisk men kan mikse og matche ingredienserne efter, hvad du har lyst til, og hvad du har på lager. Prøv fx med rå, grønne asparges og små cherrytomater i halve. Salaten egner sig virkelig godt som en lækker og let forret serveret på terrassen, gerne i selskab med gode venner og et glas kølig hvidvin.

 

Udbytte
4 personer
Ingredienser
400 g Rejer (gerne store, grønlandske rejer fra frost - optøede)
2 Avocado (modne)
  Citronsaft (til at dryppe over avocadokødet)
400 g salat (Et udvalg af forskellige blandede salater, fx hjertesalat, rucola, friseésalat- og babyspinat)
3 spsk Dild (hakket)
Vejledning

Skyl de frosne, optøede rejer i en sigte, og lad dem dryppe godt af.

Skyl salaten og tør den grundigt. Pluk den i mindre stykker, alt efter hvilken type salat, du bruger.

Skyl agurken og skær den over på langs. Fjern eventuelt kernerne med en teske. Skær den i tynde skiver.

Skær avocadoerne over på langs, og fjerne stenene i midten. Skær kødet i små tern. Dryp dem straks med lidt citronsaft for at forhindre, at det bliver misfarvet. 

Anret salaten på et stort fad. Læg agurk, avocado og til sidst rejerne ovenpå. 

Drys med hakket dild og server straks.

 

Noter

Tip: lav gerne en dressing til salaten af fx cremefraiche og yoghurt. Rør de to ting sammen og smag til med lidt sennep, citronsaft, hakket frisk dild samt salt og peber. 

Server dressingen i en skål ved siden af salaten. 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Salater
Artikel
Redaktion
Skaldyr - guide og opskrifter
Artikel
Redaktion