Solsikkebrød

Solsikkebrød
Sidst ændret:
Fredag den 3. januar, 2020 - 13:02
Beskrivelse

Lækkert og velsmagende brød, bagt udfra KETO princippet (en slags LCHF/low carb kost).

Brødet er glutenfri og fyldt med masser af smag.

Vi har opskriften fra bogen: "KETO - for begyndere", skrevet af Nana Dalby (den første vinder af Den Store Bagedyst i Danmark). Hun skriver følgende om opskriften:

"Savner du brød? Så prøv en skive af dette lækre, svampede solsikkebrød. Det minder i konsistens om formfranskbrød – og hvor lækkert er det ikke lige med smør og en skive ost?

Smør en sandwich til madpakken, eller brug det som tilbehør til en god suppe."

Sværhedsgrad
Udbytte
1 brød
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
1 time, 15 minutter
Ingredienser
2 spsk Sesamolie (ristet)
1 1⁄2 dl Vand (håndvarmt)
2 tsk Bagepulver
1 1⁄2 dl Loppefrøskaller (HUSK)
1⁄2 dl Hørfrømel
1 tsk Salt
1 spsk Korianderfrø (evt.)
1 1⁄2 dl solsikkefrø
Vejledning

Forvarm ovnen til 175 grader.

Pisk æggeblommer, sesamolie, smeltet smør og vand sammen.

Pisk æggehviderne stive sammen med bagepulveret.

Rør HUSK sammen med hørfrømel, salt og evt. korianderfrø, og pisk det dernæst sammen med æggeblomme-blandingen.

Vend til sidst hviderne i.

Vend solsikkefro i til slut og kom dejen i en rugbrødsform foret med bagepapir.

Bag brødet 60 minutter midt i ovnen.

Lad brødet køle helt af, inden det skæres i skiver.

Noter

Fotograf: Nana Dalby

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier