fbpx ✅Solæg☀af🐣vagtelæg | opskrifter | GastroFun.dk

Solæg af vagtelæg

Solæg af vagtelæg
Sidst ændret:
Torsdag den 17. september, 2020 - 08:54
Beskrivelse

En god påsketradition til påskefrokosten (især i det sønderjyske) er solæg. 

Min udgave er flot gul og "påsket", men disse er ikke traditionelle solæg, men de minder om det.Jeg koger ikke æggene så længe, som man normalt gør ved solæg. Jeg vender heller ikke blommen i sennep og tabasco. Istedet bliver de en del af en mindre anretning, hvor disse saltede (sol)æg spiller godt sammen med andre elementer. 

Foreløbig kommer fremgangsmetoden til de indledende forberedelser her. Nemlig de saltede æg👇

Solæg af vagtelæg

Sværhedsgrad
Udbytte
1 glas
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
6 minutter
Hviletid
72 timer
Tid i alt
72 timer, 11 minutter
Ingredienser
5 dl Vand
100 g Salt
  Safran (lidt)
Vejledning

Kog vagtelæg i 6 minutter.

Køl ned i koldt vand.

Rul dem hen af bordet så skallen krakelerer.

Kog 5 dl vand op med 100 gram salt og lidt safran.

Køles lidt ned og hældes over æggene.

Opbevar æggene i et glas, eller en anden beholder hvor alle æg er dækket af lagen.

Ideen er, at æggene får et krakeleret look når de pilles.

Lad dem stå i lagen i minimum 3 dage.

Noter

I stedet for safran kan lagen tilsættes løgskaller, rødbedesaft eller hvad man ellers kan finde på.

Læs også
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Tags

Sociale medier