Søsterkage

Opskrift på en dejlig Søsterkage (eller Søstekaach som det hedder på sønderjysk.
Kagen er en del af det klassiske og kendte sønderjysk kaffebord.
Vi har opskriften fra bogen: "Sønderjysk kaffebord - 100 år efter genforeningen", skrevet af Morten Skærved.
Varm fløden, til den er lillefingervarm – 35-37 °C, og rør/pisk gæren ud i den.
Riv citronskallen fint – kun det gule – pres derefter citronen og si saften.
Pisk smør, sukker, revet citronskal og kardemomme, til det er hvidt og cremet.
Tilsæt citronsaft og derefter æggene et ad gangen – pisk grundigt mellem hvert æg.
Rør fløden og derefter mel, rosiner og sukat i blandingen.
Dæk dejen til og lad den hæve i ½ time.
Smør en høj, rund kageform på 1½-2 l (en Guglhupf-form) og drys den med rasp.
Rør dejen forsigtigt igennem.
Fordel dejen i den smurte form og glat den på overfladen.
Dæk den med et rent viskestykke og lad den hæve i 20 minutter.
Bag søsterkagen i nederste halvdel af ovnen i ca. 45 minutter ved 200 °C.
Tjek, om den er gennembagt, med en pind – stik pinden ned midt i kagen, træk den ud, og hvis der ikke sidder dej på pinden, er den færdig.
Lad kagen køle af i formen.
Tag evt. smør og æg ud af køleskabet, ½ time før dejen skal røres.
Fotograf: Peter M. Madsen og Magnus Ragnvid



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.