fbpx Snurrer med pesto ‚úÖ | opskrifter | GastroFun.dk

Snurrer med pesto

Snurrer med pesto
Sidst ændret:
Onsdag den 25. marts, 2020 - 11:32
Beskrivelse

Du kender sikkert kanelsnurrer, som er Sveriges svar på vores kanelsnegle. 

Her har vi brugt dejen fra vores kanelsnurrer, men i stedet fyldt den med gr√łn pesto.

Resultatet er superl√¶kkert, og pestosnurrerne er lige velegnede som mellemm√•ltid eller tilbeh√łr til f.eks. en suppe.

Sværhedsgrad
Udbytte
10 Portioner
Forberedelsestid
1 time, 50 minutter
Tilberedelsestid
8 minutter
Tid i alt
1 time, 58 minutter
Ingredienser
1⁄2 spsk T√łrg√¶r (eller 1/4 pakke almindelig g√¶r)
1 1⁄2 tsk Sukker
1 1⁄2 tsk Groft salt
1 spsk Olie
350 g Hvedemel (evt. lidt mere)
2 1⁄2 dl Vand (lunkent)
  Pesto (gr√łn)
1 Æg (til pensling)
Vejledning

Bland g√¶r, sukker, groft salt, olie og vand i en sk√•l - eller brug¬†en r√łremaskine.

Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen er lind og smidig.

Lad dejen hæve i 30 minutter under en badehætte eller et klæde.

Tag dejen op af skålen og slå den ned.

Rul dejen ud i til en aflang plade.

Pestoen fordeles på dejen, og den ene side lægges halvt ind over dejen.

Gentag med den anden side,som l√¶gges ind over den f√łrste, s√• du nu har¬†en aflang dejstang.

Skær dejen ud i strimler, der er cirka 2 centimeter brede.

Sno dejstrimlerne på denne måde:

Tag den ene ende af strimlen mellem din pege-og tommelfinger.

Snor strimlen rundt om fingrene 2-3 gange. Afslut ved at tage strimlens anden ende mellem pege-og tommelfinger og over snoningerne. Tag fingrene til dig, så enden af dejen hæftes ind i dejen.

Læg snurrerne med snoningerne opad på en bageplade beklædt med bagepapir.

Lad dem efterhæve i 40 minutter. 

Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken.

Pensl snurrerne med sammenpisket æg og bag dem ved 225 grader uden varmluft i 6-8 minutter. 

Snurrer med pesto

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbr√łdsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Sund madpakke
Artikel
Redaktion
Snurrer med pikantost
Opskrift
Anette
Hvidl√łgssnurrer med persille
Opskrift
Anne Mette Autzen
Kanelsnurrer
Opskrift
Anette
Nutellasnurrer de luxe
Opskrift
Henriette Kristiansen
Kardemomme snurrer med creme
Opskrift
Anne Mette Autzen
Brombærsnurrer
Opskrift
Malene Nyegaard