fbpx ✅Små lækre hjemmelavede klejner 🎁 | opskrift på Gastro Fun

Små lækre klejner

Små lækre klejner
Sidst ændret:
Onsdag den 19. juni, 2019 - 13:01
Beskrivelse

Lækker og simpel opskrift på de dejlige klejner, kogt i palmin.

Sværhedsgrad
Udbytte
50 stk
Forberedelsestid
40 minutter
Tilberedelsestid
4 minutter
Tid i alt
44 minutter
Ingredienser
250 g Hvedemel
65 g Sukker
65 g Smør
1 Æg
3⁄4 dl Fløde
1⁄2 tsk Hjortetaksalt
1 kg Palmin
Vejledning

Sigt mel og hjortetaksalt.

Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det godt sammen til en glat dej. Lad dejen hvile i 30 min på køl.

Rul dejen ud til en tykkelse på 5-7 mm

Skær kjelnerne ud til ca. 5*2 cm

Kog klejnerne i palmin til de er gyldne. 

Noter

Sådan skære du klejner ud:

Skær din dej ud i harlekinfirkanter og skær et snit på langs på en cm. 

Tag den ene ende af firkanten og drej den igennem hullet i midten, så former en klejne.

Source

Vi bruger en klejnespore til dette. Du kan finde flere forskellige her.
 

Se flere opskrifter på julebag her.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Julens småkager
Artikel
Redaktion
x