fbpx ✅Små lækre hjemmelavede klejner 🎁 | opskrift på Gastro Fun

Små lækre klejner

Små lækre klejner
Sidst ændret:
Onsdag den 19. juni, 2019 - 13:01
Beskrivelse

Lækker og simpel opskrift på de dejlige klejner, kogt i palmin.

Sværhedsgrad
Udbytte
50 stk
Forberedelsestid
40 minutter
Tilberedelsestid
4 minutter
Tid i alt
44 minutter
Ingredienser
250 g Hvedemel
65 g Sukker
65 g Smør
1 Æg
3⁄4 dl Fløde
1⁄2 tsk Hjortetaksalt
1 kg Palmin
Vejledning

Sigt mel og hjortetaksalt.

Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det godt sammen til en glat dej. Lad dejen hvile i 30 min på køl.

Rul dejen ud til en tykkelse på 5-7 mm

Skær kjelnerne ud til ca. 5*2 cm

Kog klejnerne i palmin til de er gyldne. 

Noter

Sådan skære du klejner ud:

Skær din dej ud i harlekinfirkanter og skær et snit på langs på en cm. 

Tag den ene ende af firkanten og drej den igennem hullet i midten, så former en klejne.

Kilde

Vi bruger en klejnespore til dette. Du kan finde flere forskellige her.
 

Se flere opskrifter på julebag her.

Læs også
Julens småkager
Artikel
Redaktion
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier