fbpx 🍲Slagterens boeuf bourguignon | opskrifter | GastroFun.dk

Slagterens boeuf bourguignon

Slagterens boeuf bourguignon
Beskrivelse

Lækker opskrift på den dejlige franske simret Boeuf bourguignon.

Vi har den fra bogen: "KØD", hvor forfatterne siger følgende om opskriften:

"Klumpen er en stor, rund og flot klumpformet muskel (deraf navnet). Den har en stor smag, og hvis den er tilberedt rigtigt, er den også mør.

Den sidder nærmest klæbet til lårbensknoglen og holder godt fat i knæskallen.

Okseklump er velegnet til alle sammenkogte retter, f.eks. gullasch og stroganoff. Selv i lynstegte wokretter kan udskæringen klare sig".

Udbytte
6 Portioner
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
2 timer
Tid i alt
2 timer, 10 minutter
Ingredienser
2 spsk Oksetalg (Smeltet oksefedt)
1 kg Okseklump (I store tern: 2-5 cm)
1 skv Bacon (Mager. 2 cm tyk skive. Kan også være gammeldags hamburgerryg)
2 Skalotteløg (Store og snittede)
1 spsk Hvedemel
2 dl Oksefond
2 dl Rødvin
6 cl Sherry (Eller evt. ekstra rødvin)
  Peber (Fra kværn)
100 g Champignon (I skiver)
Vejledning

I en gryde opvarmes 1 spsk. oksetalg, som kød og flæsk brunes i.

Kødet tages op, resten af fedtstoffet og skalotteløg kommes i og simrer ved medium varme, ca. 10 minutter, til løgene er bløde.

Drys mel over, mens du rører i gryden.

Tilsat forvarmet fond, rør godt, og tilsæt rødvin og sherry.

Bring gryden i kog, og lad sovsen reducere en smule.

Læg kødet tilbage i gryden, og drys med salt og peber.

Derefter skal det simre under låg i 45 minutter.

Tilsæt champignon, og lad det hele simre i yderligere 45 minutter.

Så er kødet mørt og klar til servering.

Kartoffelmos og grøn salat passer fortrinligt til boeuf bourguignon.

Source

Vi har opskriften fra bogen: "KØD"

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Kartoffelmos
Opskrift
Anette