fbpx 🐟 Skindstegt laks 🐠 | opskrifter | GastroFun.dk

Skindstegt laks

Skindstegt laks
Underrubrik
Serveret med grov mos, bagte rødbeder og brøndkarse
Sidst ændret:
Tirsdag den 12. februar, 2019 - 10:24
Beskrivelse

Nem og lækker hverdagsret. Retten her tager ikke lang tid at lave og har masse af flotte farver og sunde råvarer.

Det var sååååå lækkert!

Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Skindstegt laks)
4 Laksefilet (Med skind)
  Sukker
  Salt
  Olie (Olivenolie eller smør)
  Opskriftsgruppe (Grov porre/kartoffel mos)
100 ml Piskefløde
  Salt
  Peber
  Smør
  Opskriftsgruppe (Bagte rødbeder)
500 g Rødbede (Rå)
8 spsk Balsamico
3 spsk Honning (Flydende)
  Citron
  Salt
  Peber
  Opskriftsgruppe (Servering)
Vejledning

Skindstegt laks

Fisken tørres forsigtig af og drysses med salt og et nip sukker på kødsidens. Fisken steges med skindsiden nedad i olie på en varm pande.

Tryg forsigtigt fisken med en paletkniv, så den ikke krummer sig - skindet skal have kontakt med panden for at blive lækkert sprødt.

Når fisken begynder at blive ugennemsigtig og skindet fint brunt, kommes smør på panden og fisken vendes på modsatte side i 10-15 sekunder.

Klar til servering.

 

Grov porre/kartoffel mos

Skræl kartoflerne og skær dem i tern på cirka 2 x 2 cm.

Rens porrerne og skær dem i skiver.

Sautér grøntsagerne i en gryde.

Vand hældes ved så det dækker grøntsagerne.

Koges i cirka 10 minutter.

Hæld kogevand fra, men gem lidt til evt. at spæde mosen op med.

Mos kartoflerne groft.

Tilsæt fløden og evt. kogevand til du har ønskede konsistens.

Smag til med salt og peber.

 

Bagte rødbeder

Skræl rødbederne og skær dem i både (mundrette stykker).

Hæld dem i er ildfast fad.

Bland 8 spsk balsamico og 3 spsk honning sammen og hæld det over rødbederne.

Skær citronen i kvarte - pres over rødbederne og læg dem ned i fadet (skal ikke spises, blot give smag).

Bages i forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i 15 minutter med folie over - herefter røres der og rødbederne bages videre i 15 minutter.

 

Servering

Server retten med brøndkarse eller en let salat.

Skindstegt laks

Noter

Annonce:

Vores vinsamarbejdspartner BayVine.dk anbefaler følgende:

Vi anbefaler Janare Senete Falanghina er elegant strågul i glasset med fine gyldne strøg. I duften møder man noter af melon og citrus. I munden opleves vinen fyldig og frisk med en flot balance, her går noterne fra duften igen og sikrer en frisk og behagelig vin, der leder tankerne hen på sommer.

Læs mere om vinen og køb den her

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier