fbpx ūüźü Skindstegt laks ūüź† | opskrifter | GastroFun.dk

Skindstegt laks

Skindstegt laks
Underrubrik
Serveret med grov mos, bagte r√łdbeder og br√łndkarse
Beskrivelse

Nem og lækker hverdagsret. Retten her tager ikke lang tid at lave og har masse af flotte farver og sunde råvarer.

Det var sååååå lækkert!

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Skindstegt laks)
4 Laksefilet (Med skind)
  Sukker
  Salt
  Olie (Olivenolie eller sm√łr)
  Opskriftsgruppe (Grov porre/kartoffel mos)
  Salt
  Peber
  Opskriftsgruppe (Bagte r√łdbeder)
500 g R√łdbede (R√•)
8 spsk Balsamico
3 spsk Honning (Flydende)
  Citron
  Salt
  Peber
  Opskriftsgruppe (Servering)
Vejledning

Skindstegt laks

Fisken t√łrres forsigtig af og drysses med salt og et nip sukker p√• k√łdsidens. Fisken steges med skindsiden nedad i olie p√• en varm pande.

Tryg forsigtigt fisken med en paletkniv, s√• den ikke krummer sig - skindet skal have kontakt med panden for at blive l√¶kkert spr√łdt.

N√•r fisken begynder at blive ugennemsigtig og skindet fint brunt, kommes sm√łr p√• panden og fisken vendes p√• modsatte side i 10-15 sekunder.

Klar til servering.

 

Grov porre/kartoffel mos

Skræl kartoflerne og skær dem i tern på cirka 2 x 2 cm.

Rens porrerne og skær dem i skiver.

Saut√©r gr√łntsagerne i en gryde.

Vand h√¶ldes ved s√• det d√¶kker gr√łntsagerne.

Koges i cirka 10 minutter.

Hæld kogevand fra, men gem lidt til evt. at spæde mosen op med.

Mos kartoflerne groft.

Tils√¶t fl√łden og evt. kogevand til du har √łnskede konsistens.

Smag til med salt og peber.

 

Bagte r√łdbeder

Skr√¶l r√łdbederne og sk√¶r dem i b√•de (mundrette stykker).

Hæld dem i er ildfast fad.

Bland 8 spsk balsamico og 3 spsk honning sammen og h√¶ld det over r√łdbederne.

Sk√¶r citronen i kvarte - pres over r√łdbederne og l√¶g dem ned i fadet (skal ikke spises, blot give smag).

Bages i forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i 15 minutter med folie over - herefter r√łres der og r√łdbederne bages videre i 15 minutter.

 

Servering

Server retten med br√łndkarse eller en let salat.

Skindstegt laks

Noter

Annonce:

Vores vinsamarbejdspartner¬†BayVine.dk¬†anbefaler f√łlgende:

Vi anbefaler Janare Senete Falanghina er elegant str√•gul i glasset med fine gyldne str√łg. I duften m√łder man noter af melon og citrus. I munden opleves vinen fyldig og frisk med en flot balance, her g√•r noterne fra duften igen og sikrer en frisk og behagelig vin, der leder tankerne hen p√• sommer.

L√¶s mere om vinen og k√łb den her

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier