fbpx 🐢Skildpadde småkager | opskrifter | GastroFun.dk

Skildpadde småkager

Skildpadde småkager
Sidst ændret:
Mandag den 28. september, 2020 - 09:05
Beskrivelse

SE LIGE!! ER DE IKKE BARE MEGA SØDE?!

De her småkage-skildpadder er bare så nuser, hyggelige og så er de mega nemme at lave! 

Et perfekt weekend-projekt tænker jeg, ikke?!

Og de smager ganske lækkert! Helt simpel og perfekt mørdejssmåkage med vanilje og kakao så alle kan være med.

Skildspadde småkager

Sværhedsgrad
Udbytte
15 stk.
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
17 minutter
Hviletid
30 minutter
Tid i alt
1 time, 47 minutter
Ingredienser
300 g Hvedemel
150 g Smør (koldt)
1 knsp Salt
2 tsk Vaniljepasta (eller vaniljesukker)
1 Æg
1 tsk Vand (koldt - op til 2 tsk.)
2 spsk Kakao pulver (til den mørke dej)
1 spsk Hvedemel (til den lyse dej)
  Opskriftsgruppe (Pynt)
Vejledning

Smuldr det kolde smør i mel, flormelis, vanilje og salt til det får en savsmuldslignende konsistens.

Tilsæt æg og vand og ælt dejen hurtigt sammen til en sammenhængende dej.

Dejen må ikke overæltes!

Del dejen i 3 lige store dele og sæt så to dele sammen igen, så du nu har en lille portion (1/3 af dejen) og en store portion dej (2/3 af dejen).

Tilføj 1 spsk hvedemel til den lille portion dej og ælt det hurtigt sammen.

Tilsæt 2 spsk kakao til den store portion og ælt det hurtigt sammen.

Sæt dejen på køl i ca. 30 min, så den bliver fastere og nemmere at arbejde med.

Del den lyse dej op i 14-16 kugler (ca. 15-16 gram) og tril 5 mindre kugler af hver lyse kugleklump. Disse placeres som luffer og hoved.

Del den mørke dej op i 14-16 kugler (ca. 30-32 gram) og tril disse runde. Tryk dem let flade og brug en rist/gitterrist eller bagsiden af en kniv til at lave skildpaddeskjold-mønsteret med og placer et skjold oven på luffer og hoved.

Bag skildpadderne i ovnen ved 180 grader almindelig ovn i ca. 15-17 minutter.

Tag småkagerne ud og lad den køle helt.

 

Pynt:

Smelt chokoladen og brug en tandstik til at tegne øjne på skildpadderne.

Lad chokoladen tørre og stivne inden servering!

Rigtig god fornøjelse med det 

Kilde

Følg mig på Instagram her

Læs også
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

Sociale medier