fbpx 🐣Skidne æg | opskrifter | GastroFun.dk

Skidne æg

Skidne æg
Sidst ændret:
Mandag den 13. april, 2020 - 11:13
Beskrivelse

I min familie er det en påskefrokosttradition med skidne æg på en rugbrød med hvide sild.

Skidne æg er en rigtig frokostklassiker, der består af hårdkogte æg serveret i en skarp sennepssovs, og det er virkelig lækkert!

Skidne æg

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
15 minutter
Ingredienser
4 Æg
50 g Smør
1 spsk Mel
1⁄2 l Sødmælk
1 spsk Sennep
  Salt (tilsmagning)
Vejledning
  1. Kog æggene i cirka 6-7 minutter (afhængig af størrelsen) og pil dem, når de er afkølet.

  2. Kom smørret i en gryde og lad det smelte.

  3. Tilsæt hvedemelet og rør det ud i det smeltede smør.

  4. Hæld herefter mælken i lidt efter lidt, mens du hele tiden pisker. Fortsæt indtil sovsen får en konsistens, du er tilfreds med. Det tager 5-10 minutter. 

  5. Tilsæt til sidst sennep og smag eventuelt til med salt. Selv bruger jeg fiskesennep, så jeg tilsætter ikke salt.

  6. Kom æggene i sovsen og servér.

Læs også
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Tags

Sociale medier