fbpx 🍽Sildemad med æg🥚 | opskrifter | GastroFun.dk

Sildemad med æg

Sildemad med æg
Underrubrik
Serveret med peberrod, fritteret salvie og oliven
Beskrivelse

Nem og lækker frokost fyldt med klassiske (og sunde) ingredienser: Rugbrød, sild, æg og peberrod går så godt i spænd og der er en grund til at disse ingredienser altid er på de danske frokostborde, uanset om det er til en julefrokost eller påskefrokost.

Her i opskriften er der brugt vagtelæg, hvilket selvfølgelig kan erstattes af hønseæg hvis det ønskes.

Opskriften stammer fra bogen: "Sundt fedt".

Udbytte
1 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
10 minutter
Ingredienser
1⁄2 Salathoved (Her rød egeblad, alternativt andre salater)
  Brøndkarse (En håndfuld)
5 oliven (Sorte og soltørrede)
1 skv Rugbrød (Med fede kerner)
2 Sildefilet (2 små (Christiansøpigens) eller 1 almindelig gammeldags modnet sildefilet, vælg almindelig marineret eller kryddersild)
  Rødløg (Skåret i ringe. Brug en lille håndfuld)
  Peberrod (Et stykke)
Vejledning

1. Kog ægget smilende i 2 minutter.


2. Gør salat og brøndkarse i stand, skyl det og slyng det rent og tørt.

3. Steg salvieblade i en lille pande i olivenolie, kort tid og ved høj varme.

Vend dem under processen med en madpincet.

Tag dem straks fra varmen og læg dem på fedtsugende papir.

Giv dem et drys salt.

Hvad disse fritterede blade angår, så gør øvelse mester.

4. Skær oliven i skiver.

5. Anret brødet med salat, sild, løgringe, brøndkarse, salvieblade, høvlet/revet peberrod, oliven og æg.

Noter

Tip:
Vagtelæg er små æg, og de er gode, når man skal have ’lidt æg’. Gode i køkkenet i en husstand med få.

Et godt alternativ til hønseæg. Fire vagtelæg svarer til et hønseæg – cirka.

Og det er unægteligt nemmere at koge et eller to vagtelæg end at arbejde med kvarte eller halve hønseæg.

Kogte vagtelæg er skønne snacks, gnedet med olivenolie, rullet i ristede sesamfrø med timiankviste.

Fx på dage, hvor man nyder et glas vin.


*Tip:
Man kan købe soltørrede oliven, der har en skøn konsistens og en meget intens smag.

Eller man kan komme sorte oliven – en god portion, fordi de holder sig godt på køl – i ovnen ved 90 °C i 5 timer.

Næringsindhold pr. person:

∙ Energi: 400 kcal
∙ Protein: 19,4 g
∙ Fedt: 24,5 g
∙ Kulhydrat: 29,3 g
∙ Kostfibre: 6,2 g

Source

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Sundt fedt", hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Nemme veje til grønnere mad
Artikel
Redaktion
Mormormad
Artikel
Redaktion
Vores bedste fiskeopskrifter
Artikel
Redaktion