fbpx Selleripure | opskrifter | GastroFun.dk

Selleripure

Selleripure
Sidst ændret:
Torsdag den 16. april, 2020 - 13:00
Beskrivelse

Selleripure er et lækkert tilbehør til et væld af retter - har du prøvet selleripure til f.eks. okse, vildt eller svinekød? Det er forsøget værd. 

Her får du opskriften på, hvordan du får en pure, der er silkeblød, jævn og glat - og naturligvis fyldt med smag. 

Det er alfa og omega, at du koger grøntsagerne så møre, at de er nemme at mose helt ud. Er de for hårde, vil pureen ikke få den lækre og luftige konsistens, som den skal have. 

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
40 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
1⁄2 Knoldselleri (evt. et helt, hvis det er en lille selleri)
1 Løg
1 fed Hvidløg
  Vand
  Krydderier (salt og peber, gerne hvid peber)
  Gastrik (eller eddike og sukker)
Vejledning

Knoldsellerien vaskes, skrælles og skæres i små tern. Jeg bruger typisk halvdelen, hvis den er stor, og det hele, hvis den er mindre.

Herefter skrælles og skæres 1 fed hvidløg og 1 løg i små stykker.

Kom det hele i en gryde og tilsæt 1/3 vand, 1/3 fløde og 1/3 sødmælk, til det dækker grøntsagerne. 

Bring det i kog og lad det koge i cirka 20 minutter, til alt er helt mørt.

Nøglen for mig til at få en god pure er følgende:

Hæld væsken fra (gem den i en kande/beholder) og stavblend de møre grønsager med en smule væske. Jeg har ingen blender, men det vil sikkert være nemmere at bruge sådan én.

Tilsæt en smule væske ad gangen, indtil du er tilfreds med konsistensen. Den skal være rimelig tyk og glat.

Smag pureen til med salt, peber og gastrik (eller eddike/sukker) indtil du er tilfreds med smagen.

Hæld pureen over i en ny (og ren) gryde og lun den ved lav temperatur i et par minutter.

Selleripure

Selleripure

Læs også
Alt du skal vide om puré
Artikel
Redaktion
Ærtepure
Opskrift
Anette
Blomkåls/Knoldselleripure
Opskrift
Per Asmussen
Jordskokkemos
Opskrift
Anette
Glat jordskokkepuré
Opskrift
Per Asmussen
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier