fbpx Selleribøffer | opskrifter | GastroFun.dk

Selleribøffer

Selleribøffer
Beskrivelse

Lækre selleribøffer med grønkålspesto og hasselbagte æbler.

Vi har opskriften fra bogen: "Forunderlig mad", hvor forfatteren Katrin Joensen-Næs siger følgende om opskriften:

"Min far lavede altid hasselbagte kartofler, når det skulle være lidt ekstra fint. Det var hans selskabsmad, hans signaturret, og han lavede det på søndage og til højtider. Jeg var helt oppe at køre, da jeg fandt ud af, at jeg kunne hasselbage stort set alle slags grøntsager. Jeg styrtede ud i køkkenet for at lave et måltid, der kunne imponere far. Men hvad der virkelig var imponerende, jeg fik min far til at spise selleribøffer, for han afskyer elles selleri uanset tilberedningsmetode. Bare for at sige, at selv den største sellerihader nok skal overleve de her bøffer."

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
35 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
  Valnødder (En håndfuld)
  Solsikkekerner (En håndfuld)
100 g Grønkål
1 fed Hvidløg
1 Appelsin (Saft og skal)
2 dl Olie (God kvalitet)
  Opskriftsgruppe (Selleribøffer)
1 Knoldselleri (Revet groft)
2 Kartofler (Revet groft)
2 fed Hvidløg (Pressede)
  Havregryn (En håndfuld)
2 spsk Hvedemel
2 spsk Olie
1⁄4 tsk Muskatnød
  ost (God kvalitet. Revet)
  Salt
  Peber
  Opskriftsgruppe (Hasselbagte æbler)
4 spsk Balsamico
1⁄2 spsk Ahornsirup (Eller honning)
Vejledning

Grønkålspesto

Rist valnødder og solsikkekerner på en pande.

Lad dem køle af, kom dem i en foodprocessor sammen med resten af ingredienserne til pesto.

Hak det hele til en pesto, kom den i køleskabet, til du er klar til at servere – pesto smager bedst, hvis den får lov til at trække lidt. 

 

Selleribøffer

Bring vand i kog, blancher rodselleri og kartofler i et minut.

Si vandet fra, rør rodfrugterne sammen med resten af ingredienserne til bøfferne i en skål.

Steg dem på en varm pande i lidt olie, til de har fået en god skorpe – omkring 5-7 minutter på hver side.

Bag dem evt. ved 180 grader i 10 minutter, hvis bøfferne ikke føles faste.  

 

Hasselbagte æbler

Skræl æbler, del dem i halve, og fjern kernehuset.

Skær dybe, fine snit i æblerne, men stop kniven, inden den når helt igennem.

Kom æblerne i et ildfast fad.

Dryp balsamico og ahornsirup henover, læg stanniol henover fadet, og bag ved 180 grader i 20 minutter.

Tag staniolen af, bag i yderligere 10 minutter.

Tænd derefter grillfunktionen på ovnen, giv æblerne ca. 2 minutters grill – de skal være gyldne. 

 

Server selleribøfferne med et hasselbagt æble og en portion grønkålspesto. 

Velbekomme!

Source

Vi har fået opskriften fra bogen: "Forunderlig mad"

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Nemme veje til grønnere mad
Artikel
Redaktion
Sund hverdagsmad
Artikel
Redaktion
Blomkålsfrikadeller
Opskrift
Per Asmussen
Æbler
Artikel
Redaktion